Skal man vælge et lille eller stort månedligt afdrag?

Skal man vælge et lille eller stort månedligt afdrag?

Når man er interesseret i at låne penge, kan det være svært at finde ud af, om det er bedst at have et stort eller lille månedligt afdrag. Det kan være, at man står og behøver penge nu og her, men at man ikke har mulighed for at afdrage særligt meget om måneden. Det kan også være, at man måske vil kunne klare sig fint med et stort månedligt afdrag.

Uanset hvilken situation du befinder dig i, er der ting der taler både for og imod at have et henholdsvis lille og stort månedligt afdrag på ens lån.

Her har vi kigget lidt nærmere på de fordele og ulemper, der er ved de forskellige typer af afdrag.

Fordele ved et lille månedligt afdrag

Den største fordel der er ved at have et lille månedligt afdrag er, naturligvis, at du ikke behøver at betale så meget om måneden. Denne type af lån eller kassekredit er ofte bedst for dig, der har brug for penge nu og her, men som ikke kan betale det tilbage så hurtigt.

Det er specielt godt for dig, der har behov for et stort rådighedsbeløb til for eksempel en ny bil, et nyt hus eller andet. Du har ikke en fast indkomst, der er høj nok til at betale meget af på dit lån eller din kassekredit. I det tilfælde vil et lille afdrag passe perfekt til dig.

Ulemper ved at have et lille månedligt afdrag

Selvom det kan lyde yderst fristende med et lille månedligt afdrag, så kan det aldrig svare sig. Især ikke hvis du har råd til et større månedligt afdrag. Som hovedregel gælder det, at jo mindre afdraget er, desto mere betaler du i renter eller samlet afdrag i sidste ende.

Det betyder altså, at selvom du kun betaler et lille beløb om måneden, så vil den samlede pris for dine lånte penge i sidste ende blive dyrere, end hvis du betaler hurtigere.

Se også: Find dit næste forbrugslån i dag!
Har du brug for et forbrugslån, men ved ikke hvor du skal ansøge? Tjek vores oversigt over de mest populære forbrugslån på det online lånemarked idag.

Fordele ved at betale et stort månedligt afdrag

Fordelene ved at have et større månedligt afdrag er pudsigt nok de modsatte af det lille månedlige afdrag. Det betyder, at jo hurtigere du betaler af på dit lån, jo lavere vil det samlede beløb blive.

Lån med høje månedlige afdrag har ofte væsentlig lavere renter end lån med små afdrag. Hvis du skal bruge penge nu og har en høj fast indkomst, bør du vælge et højt månedligt afdrag.

Ulemper ved et stort månedligt afdrag

En af ulemperne ved at have et højt månedligt afdrag er, at dit månedlige rådighedsbeløb vil blive mindre. Som regel vil man gerne betale sin gæld hurtigst muligt og billigst muligt. Det er desværre ikke altid muligt. For det er ikke sikkert, at du har råd til, at have et alt for stort månedligt afdrag.

Det er derfor vigtigt, at lægge et budget, så du kan udregne, hvor stort dit månedlige rådighedsbeløb er. Hermed ved du hvor mange penge du har råd til at betale på dit afdrag.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Afdragsfrie lån > Skal man vælge et lille eller stort månedligt afdrag?

Seneste nyheder