Sådan finder du de billigste lån

lån af private

Hvis du leder efter et billigt lån med lav rente er du havnet det rigtige sted. På Fairlån kan du sammenligne over 20 forskellige danske lån online og finde det bedste lån – Uanset om du går efter den billigste rente, hurtigste udbetaling eller bedste service.

Alle lån i oversigten kan ansøges online, og derfor er det primært billige lån med MitID, som du kan sammenligne. I dag er det de færreste låneudbydere, som tilbyder lån uden brug af MitID.

MitID gør det nemlig nemmere for låneudbyderne, at danne basis for kreditvurderingen. MitID gør det samtidigt nemmere for lånetageren, at underskrive låneaftalen.

Billige lån online – Findes de?

Online lån har et ry for at være ret dyre – det er ikke uden grund. Der findes utrolig dyre lån med en ÅOP (Årlig Omkostninger i Procent) på flere hundrede procent. Over de sidste par år er der dog kommet en række billige lån på nettet. Da der er kommet mere konkurrence på markedet.

I Danmark er der over 20 forskellige online lån med renter fra 4,99%, hvilket er konkurrencedygtigt i forhold til selv de bedste banker. I disse år er der ved at ske en ændring i hele det bankverdenen, da bankerne bliver presset af online låneudbydere, som kan udbetale pengene langt hurtigere og til en gennemskuelig rente.

Det er ikke tilfældet ved en almindelig bank, hvor du typisk først ser renten, når bankrådgiveren sidder foran dig og venter utålmodigt på din underskrift – det er ikke den samme oplevelse, du har ved et online lån, da du kan sidde helt afslappet foran computeren, se renten med det samme, læse vilkårene igennem og få pengene udbetalt indenfor 30 minutter efter du har underskrevet låneaftalen.

De billigste lånemuligheder

Der findes mange forskellige måder, du kan låne penge på. Der er stor forskel på renter, hvilke krav der stilles, hvor hurtigt pengene kan være på din konto og hvor meget tid du skal bruge på at indhente information omkring din økonomi.

Her er de billigste lånemuligheder i rækkefølge fra billigste til dyreste lån:

1.Billån

Med et billån kan du låne fra 2,25% ved de billigste billån. Det kræver dog en god kreditvurdering og indkomst.

2. Forbrugslån i banken

Et forbrugslån i banken har typisk en ÅOP på mellem 10,5 og 20%. Husk at du altid kan forhandle renten på et forbrugslån i banken. Der  kan være mange penge at spare – selv hvis det drejer sig om en procentpoint. Langt de fleste forbrugslån i banken kan du ikke betale tilbage, når du har pengene. Du kan med andre ord ikke indfri lånet før tid.

3. Kassekredit

Med en kassekredit har du mulighed for at låne op til et bestemt beløb og betale lånet ud, når du har pengene til det. Selvom renten på en kassekredit ofte er relativ høj, er det en god lånemulighed, hvis du er sikker på at du kan betale lånet tilbage inden for en kort periode.

4. Forbrugslån online

De billigste online forbrugslån har renter ned til 4,99%, hvilket er billigere end langt de fleste forbrugslån i banken. Der findes dog også en række online forbrugslån, som er markant dyrere end banken Derfor kan du med fordel sammenligne online forbrugslån med et konkret tilbud fra din bank.

5. Kviklån

Et kviklån er kendetegnet ved at have en hurtig udbetaling. Fra du ansøger et kviklån går der typisk få sekunder til du får et individuelt lånetilbud tilbage. Hvis du godkender lånetilbuddet får du typisk pengene på din konto inden for få timer.

Renten på de fleste kviklån er dog relativt høje, da det er svært for låneudbyderne at lave en fuld kreditvurdering på få sekunder. I dag er der over 20 låneudbydere, som tilbyder kviklån i Danmark. Det skaber en del konkurrence, hvilket resulterer i en lavere rente for dig end for få år siden.

6. SMS lån

Et SMS lån er det dyreste, men hurtigste lån. Her kan du få pengene på din konto inden for 30 minutter, men det er begrænset, hvor mange penge du kan låne. Der er enkelte låneudbydere, som tilbyder SMS lån uden renter i 30 dage. Du skal dog huske at betale pengene tilbage efter de 30 dage, ellers løber der morarenter på, hvilket kan blive en meget dyr fornøjelse.

De billigste lån

Hvis vi tager udgangspunkt i et lån på 75.000 kroner, en løbetid på 32 måneder og en god kreditvurdering er de billigste lån i øjeblikket:

 1. Bank Norwegian – 4,99% ÅOP – Renter i alt: 4.195 kroner
 2. Santander Privatlån Plus – 6,25% ÅOP – 6.346 kroner
 3. D:E:R Privatlån Plus – 9,9% ÅOP – 9.639 kroner

Selv prisen på de top 3 billigste lån online varierer med over 50%. Derfor er der mange penge at spare ved at bruge tid på at sammenligne alle lånetilbud.

De hurtigste og billigste lån

Når du skal bruge penge med det samme, er det vigtigt at der er kort tid fra ansøgning til godkendelse og endelig udbetaling af lånet. De hurtigste lån har straksclearing, hvilket betyder at lånet bliver udbetalt med det samme uanset hvilken bank låneudbyderen benytter:

 1. Ferratum – Ferratum har straksclearing og kan dermed udbetale lånet 45 minutter efter du har godkendt dit lånetilbud.
 2. Kliklån – Hvis du godkender lånet inden klokken 16:00 modtager du pengene inden for 30 minutter efter du har godkendt dit lånetilbud.
 3. Leasy Minilån – Samme betingelser som kliklån, men der kan gå op til 1 time før du får svar på din ansøgning, hvorfor der går lidt længere tid end hvis du tager et lån hos kliklån.

De bedste og billigste lån

Hvis vi tager udgangspunkt i trustpilot-anmeldelser er de top 3 bedste lån i øjeblikket:

 1. VIVUS – 2.556 anmeldelser – Trustscore på 9,5
 2. Zaplo – 193 anmeldelser – Trustscore på 9,4
 3. Kvikautomaten – 778 anmeldelser – Trustscore på 9,3

Billige lån til studerende – Alternativ til SU lån

Renten på SU lån er i øjeblikket 4 procent om året, mens du læser. Efterfølgende er renten diskontoen plus et tillæg på højest 1 procent eller et fradrag, som fastsættes hvert år på finansloven.

Det er ikke muligt at finde et billigere lån, hvis du er studerende, da kreditværdigheden ikke er særlig god. Som studerende på SU har du en lav indkomst og høje leveomkostninger i forhold til indkomsten. Derfor vil det være noget nær umuligt at betale et lån tilbage inden for en kort periode. Som studerende giver det med andre ord bedre mening at tage et SU lån frem for et online lån.

Hvis du har lånt det maksimale, du har mulighed for at låne med et SU lån, giver det god mening at bruge tid på at finde et billigt lån til studerende. Det kan være svært at finde. Men det billigste lån til studerende, hvis SU lån er udelukket, er ofte at kontakte ens bankrådgiver. Her får du et lånetilbud og kan forhandle omkring renten. Husk at kigge på ÅOP og ikke debitorrenten. Det er nemlig en bedre indikator på hvor meget lånet koster at tage.

Risici ved at låne penge

At optage et lån er en begivenhed, som har stor betydning for din privatøkonomi. Den største risiko ved at låne penge er at du ikke er i stand til at betale de månedlige afdrag. Hvis du ikke betaler dit lån tilbage regelmæssigt vil du hurtigt ende i RKI. Det vil sætte en stor begrænsning på dine finansielle muligheder. Når man står i RKI kan man ikke længere købe telefoner med abonnementer, købe bil, købe bolig eller optage nye lån.

Du skal være realistisk, når du låner penge. Hvis du vælger et for stort lån med en for dårlig rente, ender du med at skulle betale mange tusinde kroner tilbage hvert måned. Det kræver en solid økonomi og lave leveomkostninger.

Godt råd: Lav et budget

Før du tager et lån er det en god idé at lave et budget. Et budget giver dig en bedre forudsætning for, at vurdere hvor mange penge du har råd til at afdrage med hver måned. Et andet formål med at lave et budget er, at du får en god grund til at kigge dine udgifter igennem. Du opdager højest sandsynligt nogle udgifter, som ikke skaber værdi i din hverdag. Der er for eksempel mange penge at spare ved at sænke prisen på løbende abonnementer. Det kan eksempelvis være din TV-pakke, mobilabonnement, bredbånd, husleje og billån.

Guide: Sådan finder du et billigt lån

Med vores sammenligningsmaskine kan du hurtigt danne dig et overblik over de billigste lån:

 1. Tag udgangspunkt i dit budget og søg via vores sammenligningstjeneste efter lån, som budgettet viser du har råd til at afbetale på
 2. Sorter i lånene ud fra begreber som ÅOP, rente, løbetid og gebyrer
 3. Udvælg 1-5 lån som matcher din økonomi og situation
 4. Ansøg om lånene online og få svar på få minutter
 5. Læs lånekontrakterne igennem og udvælg det bedste lån

Den simpleste måde hvorpå du kan finde frem til det bedste og billigste lån, er ved at sammenligne på ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og beregnes ved at lægge alle omkostninger for lånet sammen.

Derefter divideres tallet med det antal afdrag, som lånet har i dets løbetid. Derved finder man ud af, hvor meget af afdraget der består af reelt låneafdrag, og hvor meget der består af omkostningsafdrag. Dette omregnes så til procent pr. år, hvorfor man på denne procent tydeligt kan se, om lånet er dyrt eller billigt.

ÅOP er derfor god at sammenligne lån med.

Er dine lån for dyre?

Hvis du allerede har optaget et lån og er i tvivl om, om det er dyrt eller billigt, bør du kigge på din underskrevne aftale med låneudbyderen. Hvis det synes uoverskueligt at finde hoved og hale i prisen på lånet, kan du med fordel ringe til din låneudbyder og bede dem forklare vilkår og pris.

Vil du ud af dyre lån?

Hvis du opdager, at dine optagede lån er dyre, er det vigtigt at du forsøger at omlægge lånet. Her skal du være særligt opmærksom på, om der tillægges gebyrer ved at afbetale lånet hurtigere end aftalt. I så fald må du vurdere om det økonomisk kan betale sig at skifte lån alt efter hvor mange afdrag, du mangler at betale.

Hvis ikke der tillægges ekstra gebyrer, kan det være en fordel at erstatte det dyre lån med et billigere lån.

Ellers kan samlelån være en løsning for dig med for dyre lån. 

Hvis du har mange dyre og uoverskuelige lån, kan du vælge at samle dem i et samlelån. Med et samlelån låner du den præcise sum penge, der svarer til din samlede gæld og betaler alle dine forskellige kreditorer ud. Det sparer dig for renteomkostningerne hos mange forskellige kreditorer, og det skaber bedre overskuelighed.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Billige lån > Sådan finder du de billigste lån

Seneste nyheder