Har du altid drømt om at få et sommerhus, men har aldrig været sikker på, om du har råd?

Her giver vi dig den ultimative låneguide til, hvordan du bedst mulig finansierer sommerhuset, så du kan opfylde din drøm.

Lån til sommerhus hos realkreditinstituttet, i banken eller online.

Finansiering af sommerhuset

I dag er priserne på sommerhuse fornuftige.

Mange steder vil du kunne finde væsentlig billigere priser, end tilfældet var for blot 5-10 år siden.

Denne udvikling har gjort sommerhuse til en god investeringsmulighed. Hvis du samtidig har gået med en lille drøm om at få et lækkert sommerhus, er der ikke længere noget, der holder dig tilbage.

Det, som afholder de fleste fra at købe et nyt sommerhus er, at de ikke tror, at de har råd til det.

Med vores guide til lån og finansiering af sommerhuset, vil du indse, at du måske alligevel kan realisere dine drømme.

Betal noget af prisen med egenbetaling

Der er ikke mange, der har råd til at betale et helt sommerhus ud af egen lomme.

Det er netop derfor, at vi giver dig denne guide.

Alligevel har du sikkert sparet en del penge op, som du er villig til at investere i din nye drømmebolig.

Uanset hvor mange penge du har til rådighed som egenbetaling af dit nye fritidshjem, er hver enkel krone altid en hjælp på vejen mod realiseringen af drømmen.

Finansier dit nye sommerhus med et realkreditlån

Hvis du allerede har sparet lidt op, men stadigvæk mangler en del penge for at realisere din drøm, kan et billigt realkreditlån være en rigtig god løsning for dig.

Mange vælger netop denne type af finansiering til deres sommerhuse, da disse lån har utrolig lave renter sammenlignet med andre lån.

Du vil ofte kunne låne helt op til 75 % af ejendommens værdi med et realkreditlån.

Et realkreditlån er uden tvivl den billigste løsning, når du vil optage et lån til sommerhus. Dog skal du selv kunne betale over 20 % af sommerhusets værdi af egen lomme.

Det er her, et almindeligt boliglån i banken eller online kommer ind i billedet. I mange tilfælde kan din bank tilbyde dig en fordelagtig rente og gode lånevilkår, såfremt din kreditværdighed er i orden.

Tag et banklån og finansier din nye bolig

Hvis pengene fra realkreditlånet og din opsparing ikke rækker, kan du vælge at søge om lån til sommerhus i banken.

Mange vælger at finansiere omkring 20-30 procent af prisen på et sommerhus med et normalt banklån. Det er naturligvis bedst at sigte efter at få banklånet til at udgøre den mindst mulige procentdel af finansieringen.

Normale banklån har nemlig en væsentligt højere rente end realkreditlån.

Når det så er sagt, er det langt de fleste, der kan undgå at betale i hvert fald noget af finansieringen med et banklån. Så frygt ikke hvis, du er en af dem.

Det er altså kombinationen af egenbetaling, realkreditlån og normale banklån der ofte udgør finansieringen af sommerhuse.

Når du først har undersøgt mulighederne inden for disse tre områder, vil du kunne gå til de forskellige banker og høre om, hvilke konkrete muligheder de giver dig.

Ofte vil du indse, at din livslange drøm om et sommerhus rent faktisk er mulig med en fornuftig løsning, der ikke skyder din økonomi fuldstændig i sænk.

Gør dit hjemmearbejde og undersøg de forskellige bankers renter. Lige pludselig vil det være realistisk at finansiere dit nye fritidshjem.

author
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.