Vælg den rigtige løbetid

Provenu

Når det drejer sig om at låne penge, har løbetid ikke noget med din hund at gøre. Løbetid betyder i stedet den tid, tilbagebetalingen af dit lån kommer til at løbe over. Altså, hvor mange måneder, eller måske endda år, skal du være om at betale lånet tilbage? De fleste tænker sikkert: Så kort tid som muligt. Hvilket er rigtigt nok, men kun delvist rigtigt.

Det er billigst at betale hurtigt, men…

Det er rigtigt, at det er en god ide at tilbagebetale et lån hurtigt, fordi lånet på den måde bliver billigere. På den anden side skal du undgå at sætte dig selv så stramt, at du risikerer, at din økonomi revner. Du skal ikke havne i en situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage som aftalt. Dette vil som minimum gøre det hele endnu dyrere for dig, fordi en ny låneaftale da skal på plads.

Tilpas løbetiden så afdragene passer

Desuden er det måske i sidste ende ikke værd at låne penge overhovedet, hvis du derefter skal lide afsavn i månedsvis, fordi du har sat dig selv alt for hårdt i løbetiden. Altså gælder det om at vælge en løbetid, der giver et rimeligt månedligt beløb i afdrag, som alt i alt passer til din økonomi. Løbetiden bør med andre ord tilpasses dit månedlige rådighedsbeløb, så du realistisk kan klare afdragene uden at vælte.

Tilstrækkelig luft

Samtidig skal du undlade at vælge for lang løbetid for at få luft i budgettet. Hvis du er for flink ved dig selv, ender det med at koste dig alt for meget i den anden ende. Vælg derfor en løbetid, der hverken er for kort eller for lang. Derved tilbagebetales lånet hurtigt, men ikke så hurtigt, at din økonomi stivner.