Debitkort

Hvad er et debitkort?

Debitkort. Mastercard. Hævekort. Det kan være en jungle at navigere i. Hvad er forskellen og hvordan finder du ud af, hvad der matcher dig og dine økonomiske behov bedst. Læs med her og find ud af, hvad begrebet dækker over.

 

Debitkort eller dankort?

Har du været på ferie i udlandet og betalt med kort, har du muligvis fået spørgsmål ”credit or debit?”. Det har mange svært ved at svare på, da vi i Danmark ganske enkelt bare kalder debitkortene for dankort. Hver gang du bruger dit dankort, trækkes beløbet fra din konto umiddelbart efter. Det er netop det, der kendetegner debitkort. Kreditkort modsætter sig debitkort ved, at beløbet først trækkes efter en hvis periode. Eksempelvis ved udgangen af hver måned.

 

Fordelene er mange

Der er mange fordele ved et debitkort. Du har hele tiden et overblik over, hvor mange penge du har brugt. Modsat et kreditkort ligger hævningen af pengene ikke i fremtiden. Derved er der ikke risiko for at de bliver glemt og måske brugt igen. På den måde kommer du heller ikke til at bruge flere penge, end du har. Mange banker tilbyder muligheden for et kort, du ikke kan bruge til at betale med, hvis ikke der står penge på kontoen. På den måde er du sikker på, at du kun kan bruge dit kort, når du har råd. Et eksempel på et sådan kort er mastercard.

Du har dog også mulighed for, at få tilknyttet et overtræk til dit debitkort, så du stadig kan betale for ting og regninger, selvom der ikke står penge nok på kontoen. Dette kan dog være dyrt i renter.

Et debitkort er en rigtig fornuftig løsning for langt de fleste forbrugere. Det gør det nemt, at have overblik over økonomien og lægge budget derudfra.