Lån penge til dit bryllup

lån penge til bryllup

Dit bryllup er en af de største begivenheder, du kommer til at opleve i dit liv. Det er dagen, hvor du og din udkårne officielt siger ‘ja’ til hinanden. Derfor vil langt de færreste spare på de omkostninger, der er forbundet med finansieringen af drømmebrylluppet.

Med andre kan en bryllupsfest hurtigt løbe op i et betragteligt beløb, der kan gøre ondt på pengepungen. Det er nemlig de færreste, der har råd til at betale den slags penge uden at have sparet op i mange år.

Hvad koster et bryllup egentligt?

Ifølge en Gallupmåling fra 2016 fremvist bruger brudepar, der er blevet viet i kirken, gennemsnitligt 75.000 kroner på hele brylluppet – alle festligheder og forberedelser inkluderet.

Det er rigtig mange penge for de fleste, hvorfor det kan være nødvendigt at låne penge til at kunne klare alle bryllupsudgifterne.

Fun fact

I nogle kulturer er det almindeligt, at bryllupsgæsterne giver brudgommen en kuvert med et pænt pengebeløb. Beløbet er til finansieringen af bryllupsfesten. Det er dog desværre ikke en tradition i Danmark.

Før i tiden var det meget normalt, at brudens forældre klarede udgifterne til brylluppet. I dag er det dog langt mere normalt, at brudeparret selv betaler for festlighederne – enten ved at spare op igennem en lang årrække eller ved at optage et lån, der kan dække størstedelen af omkostningerne forbundet med brylluppet.

Før du kan få stablet drømmebrylluppet på benene, skal du dermed sørge for at have styr på, hvordan du ønsker at finansiere festlighederne. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan låne penge til finansieringen af dit bryllup og dermed få tilstrækkeligt råderum til at finansiere dit drømmebryllup.

Lån penge til bryllup online

Planlægger du og din udkårne at holde et bryllup i den nærmeste fremtid?

Hvis det er tilfældet, har I helt sikkert også overvejet, hvordan I har tænkt jer at betale for gildet. I har måske allerede lagt en del penge til side eller om ikke planlagt at spare et vist beløb op inden brylluppet finder sted. Mange brudepar har svært ved at finansiere deres bryllup udelukkende ved at trække på deres opsparing.

Hvis I ikke har sparet noget op endnu, og hvis det synes umuligt at nå at spare noget op overhovedet, kan I overveje at låne pengene i stedet for – enten i banken eller hos en online låneudbyder. I dagens Danmark er der dog mange banker, som ikke vil hjælpe med finansieringen af dit bryllup, da de anser et bryllup for værende en udgift, der ikke “kan sælges igen” (ligesom det eksempelvis er tilfældet med et hus eller en bil).

Derfor oplever mange danskere, at den nemmeste måde at finansiere et bryllup på, er ved at tage et online lån. Hvis I søger om lånet hos en online låneudbyder, kan I hurtigt få nok penge til at holde jeres drømmebryllup. Når du optager et forbrugslån online, kan du normalt låne alt fra 500 til 500.000 kroner til en rente helt ned på 6,93 %.

Udbuddet af lån på nettet er stort, og I kan med fordel indhente en stribe lånetilbud for at undersøge hvilket lån, der passer bedst til netop jer.

Et godt tip!

Et godt tip er at gå ned i banken med de online lånetilbud, du har modtaget, og spørge dem, om de kan tilbyde et lignende lån – måske endda til en lavere rente. Banken er som udgangspunkt ikke interesseret i at miste dig som kunde, så der er en stor chance for, at du kan få et godt tilbud fra din egen bank.

Se også: Find forbrugslån på op til 500.000 kr.!
Mange online låneudbydere giver forbrugslån til forbrugerne, uden at de skal fortælle, hvad pengene skal bruges til. Det giver muligheden for at virkeliggøre drømme som din egen bank ville have afvist…

Læg et budget, før I optager lån til bryllup

Hvis du gerne vil have dit drømmebryllup, men ikke ønsker at gå for meget på kompromis med din og din udkårnes økonomi, er det en god idé at lægge et bryllupsbudget. I budgettet skal alle udgifter selvfølgelig være inkluderet. Der skal eksempelvis være penge til:

 • Bryllupstøjet
 • Hår og makeup
 • Tøj til brudepiger
 • Brudebuket og blomster
 • Bordpynt
 • Fotograf
 • Bryllupskage
 • Leje af lokale
 • Kuvertpris pr. person (mad og servering)
 • Drikkevarer
 • Invitationer og menukort
 • Musik & underholdning

Når du har fået overblik over de samlede omkostninger forbundet med dit bryllup, kan du nemt gennemskue, om jeres opsparing rækker, eller om I har brug for at låne penge – og i det tilfælde hvor mange penge, I har brug for at låne for at få råd til det hele.

Hvilke løbetid skal I vælge på jeres lån?

Når I har fundet ud af, hvor stort et lån I har brug for, skal I blot bestemme her for løbetiden på lånet. Sæt løbetiden på lånet således, at I kan klare at afdrage på lånet hver måned.

Jo længere en løbetid I vælger, desto lavere bliver den månedlige ydelse. I skal dog være opmærksomme på, at jo længere tid I betaler af på lånet, jo flere renter ender I med samlet set at betale, hvormed lånet i sidste ende bliver dyrere.

Undgå unødige omkostninger

Alle par har forskellige forestillinger om, hvad et bryllup skal indeholde. I bør derfor sammen vurdere, hvad der for jer er vigtigt at have med i jeres bryllup. Er der nogle ting, I kan skære fra?

Ofte kan I spare penge ved at lave nogle ting selv. Eksempelvis kan I selv lave invitationerne, menukortene eller bordpynten. Måske kender I også nogle, som er gode til at bage, og vil være villige til at lave bryllupskagen til jer – eventuelt mod et beløb, der under alle omstændigheder vil være mindre, end hvis I købte bryllupskagen hos en professionel. Et andet sted, I kan spare, er på fotografen. Måske er der en i familien, som er særligt ferm med et kamera.

Tag jer derfor tid til at lave en god plan over hvordan, I billigst kan få det bryllup, som I drømmer om.

Finansier brylluppet med pengegaver

Har du og din partner lånt penge til jeres bryllup, kan I tilbagebetale lånet med de pengegaver, I har modtaget til brylluppet. Langt de fleste online låneudbydere tilbyder nemlig, at du til enhver tid kan afdrage mere på lånet, hvis du nogle måneder har mulighed for det.

Hvis I er så heldige at have fået så mange penge til jeres bryllup, at I faktisk har råd til at tilbagebetale hele lånet, tilbyder en stor del af de online låneudbydere ligeledes muligheden for at indfri hele lånet før tid – uden at skulle betale nogle ekstra gebyrer.

Ved I på forhånd, at dette er jeres strategi for at få råd til en hurtig tilbagebetaling af bryllupslånet, kan I lave en ønskeliste, hvorpå I skriver, at I ønsker jer penge i bryllupsgave. På trods af at penge i Danmark ses som en upersonlig gave at give, så finder mange stadig sjove måder, hvorpå de kan give penge i gave. Vær derfor ikke bange for at skrive pengegaver på jeres ønskeliste.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Lån penge > Lån penge til dit bryllup

Seneste nyheder