Fordele og ulemper ved at låne penge online

Hurtig lån

Der findes en lang række låneformer og låneudbydere online. At tage et online lån indebærer blandt andet, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Du behøver ligeledes heller ikke at oplyse, hvad pengene skal bruges på. Onlinelånet udbydes af en lånevirksomhed i stedet for eksempelvis din bank. Markedet for online lån er stort. Det kan være svært at finde rundt i, hvilke lån der passer til dig og dine muligheder, samt hvilke lån der er fornuftige og mindre fornuftige.

I denne guide skal vi gennemgå en række af de forhold, du bør være opmærksom på, hvis du ønsker at optage et lån online. Hvad er fordelene? Hvad er ulemperne? Og hvad skal man være opmærksom på? Det er nogle af de spørgsmål, du får besvaret.

Fordele ved online lån

Der findes mange fordele ved at tage et lån online, som ikke findes, hvis du tager et lån gennem din bank. Det er bekvemmeligt, nemt og hurtigt.

En af de største grunde til, at online lån er så populære er, at du stort set aldrig bliver stillet til regnskab for, hvad du skal bruge pengene til. Ligeledes skal du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Lånevirksomhederne lever af at udbyde lån til privatpersoner. De er ligeglade med, om du bruger pengene på et indskud til en lejlighed, eller om du bruger dem på ren og skær forbrug såsom nyt tøj, en ny bærbar eller legetøj til kæledyret.

En anden fordel er, at ansøgningsprocessen er utrolig enkel og hurtig. For at få udbetalt et givent beløb, skal du selvsagt ansøge om et lån. I den forbindelse gælder det for de fleste lån, at du får svar på din ansøgning allerede indenfor 24 timer.

Godkender du lånebetingelserne og sender kontrakten retur med det samme, går der som oftest ikke mere end få dage, før pengene er på din konto. Ved de allerhurtigste lån kan du være heldig at opleve, at pengene sættes ind på din konto få timer efter, at du har ansøgt om lånet.

Ulemper ved online lån

Som tidligere beskrevet, lever lånevirksomhederne af at låne penge til folk. I den forbindelse er det værd at nævne, at virksomhederne selvfølgelig også er interesserede i at tjene penge. Derfor er det vigtigt at huske på, at online lån uundgåeligt er en af de dyreste former for lån, der findes. Det skyldes blandt andet, at renten er høj.

Lånevirksomhederne løber en større risiko ved at låne dig penge, når du ikke kan stille sikkerhed for lånet. Derfor er konsekvenserne større, hvis lånet ikke betales tilbage indenfor løbetiden.

Når det er sagt, er det skam muligt at låne penge uden renter eller med meget lave renter. Låner du et mindre beløb, og sørger du for at betale lånet tilbage inden for 14-30 dage, så kan lånet være helt gratis. Undersøg dine muligheder på nettet.

Hvem kan tage et online lån?

Det er næsten skræmmende nemt at blive godkendt til et online lån. Det skyldes, som der også tidligere blev nævnt, at du ikke skal stille sikkerhed om lånet, og at du ikke skal fortælle, hvad pengene skal bruges på. Der foretages ingen vurdering af, hvor fornuftigt lånet så at sige er.

Der er dog nogle få kriterier, som ved de fleste online lån skal opfyldes. Eksempelvis skal du være fyldt 18 for at kunne tage et lån. Desuden skal du ofte kunne dokumentere, at du har en fast, månedlig indkomst – helst gennem et fast job. I den forbindelse skal du i visse tilfælde også fremsende dokumenter på din indkomst. For lånevirksomhederne er dette igen en garanti på, at du økonomisk kan tilbagebetale lånet inden for den angivne periode.

Find hurtige lån på nettet

Kviklån er et af de hurtigste og nemmeste online lån at foretage. Det er simpelt, og processen er lynhurtig. Det betyder dog også, at der er nogle ting, man skal være opmærksom på. Generelt for online lån gælder det, at det er væsentligt at kigge låneansøgningen og –kontrakten igennem, før man godkender lånet. Sæt dig ind i, hvad de nævnte betegnelser og tal betyder, for de kan have stor betydning for, hvor omkostningsrigt lånet ender med at blive.

Et af de begreber, som forvirrer mange lånere, er ÅOP. Det står for Årlige Omkostninger i Procent og dækker over de samlede udgifter, der er i forbindelse med lånet. Det er meget vigtigt, at have dette tal for øje og ikke blot se på renten. Nogle lånevirksomheder tilbyder en særdeles lav rente med en højt ÅOP.

Tjekker man ikke begge tal, kan man derfor havne i en rigtig dårlig økonomisk situation. Mange anbefaler, at man ansøger om eksempelvis tre lån. Inden man godkender én af dem, kan man sammenligne forholdene i de respektive kontrakter med hinanden. På den måde bliver det tydeligt, hvad der er fordelagtigt for dig, og hvad der bestemt ikke er.