morarente

Hvad er en kreditorrente?


En kreditorrente er den rente, som banken betaler dig for at have dine penge stående ved dem. Skal du til at spare penge op, er der derfor god grund til at kigge din kreditorrente efter i sømmene. Der findes mange forskellige ting at tage stilling til. Du skal være vågen og kende både dine rettigheder og begreber, hvis du vil have de bedste vilkår.

Hvis du sætter dine penge i banken, vil banken låne dine penge ud til deres andre kunder. En person, der låner penge ud kaldes også en kreditor. Bliver dine penge lånt ud, bliver du derfor kreditor for banken. Banken skal betale dig renter af de penge, de låner af dig. Det er netop denne rente, som kaldes kreditorrenten.

Læs med her, og find yderligere ud af, hvad begrebet kreditorrente dækker over.

Få en bedre rente hos banken

I mange tilfælde vil du kunne få en bedre rente, end du får allerede. Det kan være svært at vide, hvilke muligheder du har. Det er ikke altid, at de forskellige banker er gode til at informere dig om mulighederne.

Det er bankernes opgave at tjene flest mulige penge på deres kunder, og det gør de ikke ved at give dig den bedst mulige kreditorrente. Det kan derfor være en rigtig god idé selv at læse op på dine banker og deres rentemuligheder. Ved at gøre et godt stykke hjemmearbejde, vil du nemlig kunne sætte dig ind i alle de forskellige typer af konti. Herved finder du ud af, hvilke der giver dig de bedste kreditorrenter. På fairlån.dk kan du sammenligne din rente med andre banker. Viser det sig, at der findes bedre kreditorrenter andre steder, kan du gå til din bank med de forskellige tilbud og kræve, at du får samme renter.

Jo mere styr du har på din egen personlige økonomi, jo lettere bliver det også at få bankerne til at give dig en bedre rente. Sørg derfor altid for at have fuldstændig styr på, hvordan din økonomi ser ud, og hvad du som kunde kan tilbyde banken i stedet for omvendt.

Forhandl dig frem til den bedste kreditorrente

Når kreditorrenten skal fastsættes, skal du huske, at du sidder i en forhandlingssituation. Banken vil altid forsøge at skabe det bedste scenarie for dem selv. De vil derfor højest sandsynligt foreslå en rente, som er lavere, end hvad de egentlig vil kunne gå med til, hvis du udfordrer dem lidt.

Der kan være mange gode argumenter for, at du skal have en bedre kreditorrente på din konto. Det kan eksempelvis være, at du har et meget stort beløb stående eller, at du slet ikke bruger af beløbet. Det kan også være, at du fast sætter penge ind på kontoen hver måned eller hvert kvartal.

Hvis ikke din faste bank vil give dig en rente, der er værd at bygge en opsparing op omkring, kan du afsøge mulighederne hos andre banker. Finder du en bank, som matcher dine ønsker, kan du vælge at skifte til denne bank med det samme. Du kan også vælge at give din nuværende bank muligheden for at matche tilbuddet. De vil de ofte gøre for ikke at miste dig som kunde. Kreditorrenten gælder selvfølgelig også den anden vej rundt, hvis du selv skal låne penge af en kreditor. Her skal du betale pengene tilbage efter en rente, som de fastsætter.