Er der fejl i din lønseddel?

Er der fejl i din lønseddel?

Har du nogensinde oplevet, at forventningens glæde ved at åbne en lønseddel hurtigt er blevet erstattet af stor skuffelse? Totalbeløbet, som bliver indsat på din konto, matcher slet ikke det, som du troede, du ville få udbetalt. Er det tilfældet, så er du måske blevet snydt for løn. Det gælder for rigtig mange danskere, at de ikke får det korrekte beløb udbetalt. Derfor kan det betale sig at være ekstra opmærksom på lønsedlen. 

Undgå at snyde dig selv for penge

En lønseddel kan være lidt af en labyrint at finde rundt i. Måske er du en af dem, som hurtigt lader blikket glide over de mange forvirrende tal og ord for kun at tjekke totalbeløbet i bunden. Det kan dog være en stor fordel at få styr på lønsedlen. Faktisk oplever omkring hver anden dansker, at der er fejl i deres lønseddel. 

Det varierer, hvor stort et beløb fejlen kan dække over. Nogle gange er det små beløb, mens det andre gange er betydelige beløb, som skyldes fejl over længere tid. Uanset hvad er det altid kedeligt at få et forkert beløb udbetalt. Et forkert angivet antal timer er ofte blot en ubevidst fejl fra arbejdsgiverens side.

Hvor ofte skal jeg tjekke min lønseddel?

Selvom det kan virke som lidt af et arbejde, så er det faktisk en god ide at tjekke lønsedlen for fejl hver eneste måned. Det gælder særligt for dem, som arbejder som timelønnet eller har skiftende arbejdstider. Typisk er det fejl i overarbejde, tillæg, optjent ferie, pensionsindbetaling eller registrerede arbejdstimer, der kan være angivet forkert på sedlen. Det skyldes, at det er de ting, som oftest er svære at gennemskue for folk, når de læser deres lønsedler. 

Er du timelønnet, eller har du et arbejde, der har svingende arbejdstider, så gør dig selv en tjeneste, og skriv dine arbejdstimer ned. På den måde kan du nemmere se, om du har fået løn for eventuelt ekstra arbejde og tillæg. Hvis du er fastansat med normale timer, så er et godt tip, at hvis den løn, du får udbetalt, passer med lønnen fra sidste måned, så er alt sandsynligvis i orden. 

Penge at spare ved at være opmærksom på økonomien

Mange danskere oplever nemlig snyd i deres lønseddel, og det bliver kun opdaget, hvis du selv er opmærksom og tjekker den igennem. Opdager du en fejl i din løn, så tal med din arbejdsgiver. Hvis du fortsat oplever problemer eller er i tvivl, så tal med en tillidsrepræsentant eller din HR- eller lønafdeling. Din fagforening er også til for at hjælpe dig, så du får den korrekte løn udbetalt, så kontakt dem for et løntjek. 

Står du og skal foretage en større investering, for eksempel huskøb, køb af bil, eller måske skal du arrangere dit drømmebryllup? I så fald tæller hver en krone, og så ville det være ekstra kedeligt at gå glip af løn, fordi du ikke opdagede en fejl i din lønseddel. 

Ofte kræver helt store investeringer dog rigtig mange penge, som de færreste lige har til rådighed.  I de tilfælde er et lån nødvendigt. Markedet for lån og låneudbydere er kæmpestort og svært at gennemskue for mange danskere, så benyt dig altid af troværdige oversigter over lån. Så risikerer du ikke at blive snydt, fordi du ikke så det, der stod med småt. Et lån kan ende med at være en dyr fornøjelse, hvis du ikke vælger en fair og pålidelig låneudbyder.

Sådan forhandler du en lønforhøjelse

Sådan forhandler du en lønforhøjelse

Skab dig en oversigt over lån, og spar penge

Ligesom med lønsedlen kræver et lån, at du er opmærksom og kritisk, når du sammenligner forskellige udbyderes tilbud. Find en pålidelig låneoversigt, som sammenligner forskellige låneudbydere. På den måde er det nemmere at finde det lån, som passer til dig og dit behov. En oversigt, som sammenligner forskellige troværdige udbydere, gør det også lettere at finde frem til det billigst mulige lån for dig. Som med din løn er der altså penge at spare, hvis du tjekker det hele igennem.

Alt i alt kan det betale sig at være opmærksom på din økonomi både i forhold til lønseddel, og når du skal undersøge lån og låneudbydere. Tjek lønsedlen igennem, og hvis du fortsat er i tvivl, så spørg altså gerne HR eller din lønafdeling til råds. En fagforening kan som nævnt også foretage et løntjek. På den måde kan du ende med at få flere penge udbetalt.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Er der fejl i din lønseddel?