Er en lønsikring pengene værd? Bliv klogere her

Er en lønsikring pengene værd Bliv klogere her

På et arbejdsmarked, hvor der kan være stor forskel på jobsikkerheden, vælger stadig flere at tegne en lønsikring. Det er en tillægsforsikring, der kan give mere tryghed, når du er på arbejdsmarkedet, så du ikke behøver at frygte for din indkomst, hvis du mister dit job.

Men er en lønsikring overhovedet pengene værd? Det gør vi dig klogere på i denne artikel, hvor du kan læse mere om, hvad en lønsikring er, og hvorfor det kan være et godt valg.

Hvad er en lønsikring?

Kort sagt er en lønsikring en ekstra forsikring, der giver dig ret til at få udbetalt en langt højere sats end dagpenge, hvis du mister dit job. Forsikringen er strikket sammen på den måde, at du får et bestemt beløb oveni den gældende dagpengesats, og dette beløb afhænger af din nuværende løn, og hvor meget du vælger at forsikre dig for. Gennem en månedlig betaling skal du ikke låne penge, men i stedet får du udbetalt et beløb, der er tæt på den løn, du plejede at få.

Lønsikringen kan skabe en øget tryghed for mange, og det kan være én af de største grunde til at vælge denne type af forsikring. Typisk træder en lønsikring i kraft, hvis du:

  • bliver ufrivilligt ledig
  • må lukke din virksomhed
  • bliver syg under din ledighed.

Andre muligheder for økonomisk støtte ved ledighed

Hvis du er ledig i en kortere periode, eller hvor du arbejder inden for en branche, hvor der er lav arbejdsløshed, kan der være andre muligheder end at tegne en lønsikring. Det er eksempelvis en mulighed at optage et lån, men her skal man dog være opmærksom på den gældende ÅOP, og at man hurtigt skal tilbagebetale lånet igen. Det skal tænkes ind i økonomien. Her kan du anvende en låneberegner til at vurdere, om det rent faktisk bedre kan betale sig end en lønsikring.

Andre muligheder for oekonomisk stoette ved ledighed

Fordele ved en lønsikring

Der er en række fordele ved at tegne en lønsikring, som gør det muligt for dig at få ekstra tryghed på arbejdsmarkedet. Den helt store fordel er, at du får en øget tryghed, så du ikke behøver at bekymre dig for, om pengene rækker, hvis du mister dit arbejde. Derudover får du ganske enkelt flere penge mellem hænderne, end hvis du kun er berettiget til den gældende dagpengesats.

Vælger du en lønsikring, hvor du forsikrer dig godt, kan du rent faktisk beholde din gamle indtægt i den periode, hvor du er arbejdsløs.

Ulemper ved en lønsikring

En lønsikring er desværre ikke gratis, og den store ulempe er, at du betaler penge for at sikre dig ekstra godt på arbejdsmarkedet. Det kan være en god løsning, hvis du er i en usikker branche, men du kan også risikere at betale for din lønsikring i mange år, hvor du aldrig får brug for den.

En anden ulempe er, at der typisk er en lang række af krav, som du skal leve op til. Ligeledes er der en række forskellige situationer, hvor din lønsikring ikke vil gælde, såsom:

  • tvungen eller nødvendig opsigelse
  • mulig fyring, der er noget tid undervejs.

Om en lønsikring er det rette for dig, afhænger altså af mange forskellige faktorer. På det nuværende arbejdsmarked ser vi den laveste arbejdsløshed i mange år, og derfor er der måske ikke brug for en lønsikring i samme grad som førhen. Dog afhænger det meget af den branche, som du arbejder inden for.

author
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.