Finansielle fejl at undgå i det nye år

Finansielle fejl at undgå i det nye år

Et nyt år er et oplagt tidspunkt at gøre sig overvejelser omkring sin økonomi og finansielle valg. Der vil altid være muligheder for at optimere sin økonomiske situation, f.eks. ved at tage et kig på sine udgifter. Det er ikke det mest spændende i verden, men det kan stille dig i en langt bedre økonomisk situation, end du befinder dig i lige nu.

Når man kigger på sin økonomi og gør sig overvejelser om ændringer i sin finansielle situation, er der en række ofte forekommende fejl, man bør undgå. Nedenfor kigger vi nærmere på, hvilke finansielle fejl du bør undgå i det nye år.

Kortsigtet tænkning

For mange mennesker er penge og finansielle beslutninger ikke det, som man gider at bruge alt for meget tid på. Det fører desværre til, at der kommer for stort fokus på den korte bane, og at langsigtet planlægning nedprioriteres. Det virker umiddelbart mere vigtigt at sikre sig, at man får dækket sine udgifter i denne måned i forhold til fremtidige udgifter. Når disse udgifter endelig kommer, er man ikke tilstrækkeligt forberedt. Budgettering og planlægning er din vej ud af kortsigtet tænkning. Et budget kan give dig overblikket over dine månedlige indtægter og udgifter, så du kan se, hvor meget råderum du kommer til at have. Det kan sætte dig op til at opnå en bedre økonomiske situation i fremtiden, så du har penge til mere af det du har lyst til.

Hvad er et budget?
Et budget er et overblik over dine forventede indtægter og udgifter for en given periode. Alle indtægter såsom løn, SU, dagpenge og kontanthjælp lægges sammen. Derefter lægges alle udgifter såsom husleje, energiforbrug, transport, forsikringer og abonnementer sammen. De samlede udgifter trækkes fra de samlede indtægter for at nå frem til det månedlige rådighedsbeløb

Den nuværende situation tages ikke til overvejelse

Det føles oftest nemmest at undgå ændringer i sin finansielle situation. Det kan virke besværligt at skulle få et overblik over sin situation og overveje, om der kan optimeres. En fejl, som mange begår, er ikke at tjekke mulighederne for at forbedre sin finansielle situation.

Den nuværende situation tages ikke til overvejelse

I mange tilfælde vil man opdage, at det er en god idé at skifte bank, omlægge eller samle lån eller skifte forsikringsaftaler. Der er mange værktøjer på nettet, som kan hjælpe dig med at få et overblik over lånemuligheder og forsikringsmuligheder. Gør brug af de mange sammenligningssider, så du kan vælge det bedste alternativ.

Missede investeringsmuligheder

Har man opsparede penge til rådighed, kan investering være en mulighed. Der findes et hav af muligheder inden for aktier, obligationer og mange andre finansielle værdipapirer. Derudover er der mange forskellige handelsplatforme online, som har vidt forskellige gebyrer og omkostninger. Opsparede penge, der står passivt på en bankkonto, er ofte placeret bedre i de såkaldte investeringsfonde.

Hvad er en investeringsfond?
En investeringsfond samler penge fra mange investorer og investerer disse penge på vegne af investorerne. Du ejer en del af den samlede investeringspulje og modtager afkast, i forhold til hvor meget du har investeret. På den måde kan du lade andre stå for at investere dine penge

Faste udgifter genovervejes ikke

Hver måned går en stor del af dine indtægter til at dække faste udgifter. Som det også er med budget og planlægning, er det nemt at udsætte tanker om faste udgifter. Der kan dog være mange penge at spare, hvis du overvejer, om dine nuværende udgifter kan reduceres. Stil dig selv nogle af disse spørgsmål:

  • Betaler jeg unødvendige abonnementer?
  • Kan jeg få et billigere tilbud på reparation af min bil?
  • Bruger jeg mange penge på takeaway?
  • Kan jeg reducere mine udgifter til a-kasse og fagforening?
Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Finansielle fejl at undgå i det nye år