Forsikring – hvorfor en forsikring giver mening, og gode råd, når du skal vælge en forsikring

Forsikring - hvorfor en forsikring giver mening, og gode råd, når du skal vælge en forsikring

Der er masser af gode grunde til at få sig forskellige forsikringer. I dag findes der et væld af forsikringer, der kan hjælpe, hvis du havner i en træls situation. I mange tilfælde føler du måske ikke, at du nogensinde får brug for din forsikring, men er uheldet ude, kan du virkelig spare mange penge.

Hvilken forsikring skal du have fat i?

Der er mange forsikringer at vælge i mellem, men de har hvert deres formål. Derfor er det faktisk ikke så vanskeligt at finde de rette forsikringer til din hverdag. Overvej først, hvor du har brug for en ekstra sikkerhed. Nogle af de mest kendte forsikringer er:

  • Indboforsikring
  • Husforsikring
  • Bilforsikring
  • Rejseforsikring
  • Dyreforsikring som hunde-, katte- og hesteforsikring.

Der findes mange andre mindre forsikringer også. En forsikring er en økonomisk hjælp, hvis du ødelægger din bil, eller et vandrør går i stykker i din lejlighed. Uden en forsikring kan du blive nødt til at låne penge, men ved hjælp af den rette forsikring har du i stedet den økonomiske sikkerhed. Du slipper derfor for at betale renter, ydelser og bøvle med et lån ved allerede at have sikkerheden på plads. 

Hvilken forsikring skal du have fat i

Hvilke forsikringer er de vigtigste?

Det er selvfølgelig meget forskelligt fra person til person i forhold til, hvilke forsikringer der er de vigtigste at få fat i. I langt de fleste tilfælde vil en ulykkes- og indboforsikring være de mest essentielle at have. Så er du nemlig dækket ind, hvis du oplever ulykker i fritiden eller på din bopæl.

Du kan forsikre dine tænder igennem en tandforsikring, så du får dækket skader op til mange tusinde kroner. Det kan være en rar sikkerhed at have for nogle. Men du skal naturligvis gøre op med dig selv, om du vil betale de månedlige ydelser for noget, du muligvis aldrig får brug for.

Husk altid at tjekke dine forsikringer engang i mellem. I mange tilfælde kan du forhandle dine forsikringer for bedre priser

Få lånesikkerhed igennem forsikringer

Overvejer du at tage et privatlån? Så har du sikkert haft kig på både renter og afdrag på lånet. Du kan måske komme i tvivl, om du egentlig har brug for lånet, da det jo kan give en økonomisk usikkerhed, hvis du er så uheldig at miste dit arbejde. Det kan du hos mange låneudbydere forsikre dig for.

En låne- eller kreditforsikring fjerner den usikkerhed, du kan have ved at tage et lån. Her forsikres du for renter og afdrag, hvis du bliver fyret. Det er dog vigtigt at tjekke hos din långiver, om det er en mulighed. Det kan i hvert fald være en løsning, hvis du er lidt bekymret for dit nye lån.

Tjek altid betingelserne for alle dine forsikringer, så du ved præcist hvornår du er forsikret og for hvor meget. Det kan nemlig have stor betydning for dig, hvis du bliver ramt af uheldet

Gode råd til valg af forsikring

Har du været i et uheld uden en forsikring, kan du få brug for et billigt lån i stedet for. En tandskade uden en tandforsikring kan være ret dyr. I den situation kan et lån være en mulighed, hvis du uheldigvis har brug for ekstra penge på kontoen. Der findes heldigvis mange lånudbydere, der tilbyder forskellige lånemuligheder, hvis du får brug for det.

Forsikringer er dog blevet en naturlig del af voksenlivet. Det er de færreste mennesker, der ikke har en eller anden form for forsikring. Derfor er det også vigtigt, at du kan finde de bedste og billigste forsikringer. Gør dig nogle overvejelser omkring, hvor du har størst risiko, og sammenlign priser mellem forskellige forsikringsselskaber. 

Det er også en god idé at tjekke klagesager på forsikringsselskaberne. Så ved du nemlig, hvor tilfredse kunderne er hos dit selskab. Det er vigtigt, at selskabet hjælper dig, når du har brug for det. Ellers er der ikke den store idé i at have en forsikring.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Forsikring – hvorfor en forsikring giver mening, og gode råd, når du skal vælge en forsikring