Her rammer inflationen hårdest – og her er der mulighed for økonomisk støtte

Her rammer inflationen hårdest – og her er der mulighed for økonomisk støtte

På det globale marked oplever langt de fleste inflationens bagside. Og særligt herhjemme har vi set prisstigninger på alt fra dagligvarer og el til benzinpriser. De stigende priser rammer alle danskere, men der er en række grupper, der er ekstra udsatte, og hvor prisstigningerne rammer endnu hårdere.

I denne artikel kan du læse mere om, hvilke grupper der er hårdest ramt, og hvilke muligheder der er for at søge økonomisk støtte. Der er nemlig blevet udarbejdet en række tiltag, der skal hjælpe dem, som er hårdest ramt af inflationen med at komme igennem en hård tid, uden at det kræver forbrugslån eller andre former for låntyper, der vil resultere i en gæld på den anden side.

Hvad er inflation?

Lad os først komme omkring, hvad inflation er for en størrelse. Kort sagt er inflation en generel stigning i priserne på varer og tjenesteydelser. Årsagen til inflation er en række faktorer, og faktisk er inflation et tegn på, at landets økonomi er i fremgang. Dermed har den lave arbejdsløshed og vores vaner under Corona-pandemien været nogle af årsagerne til, at vi er blevet ramt af voldsomme prisstigninger. Samtidig har udbud og efterspørgsel også en markant betydning.

Hvad er inflation?
Når der er inflation, betyder det også, at vores penge bliver mindre værd. Du kan ganske enkelt købe mindre for 100 danske kroner i dag end for bare et år siden.

Disse grupper bliver ramt hårdest

Priserne på både pasta, brød, kaffe, gas og el er steget markant det seneste år, og det rammer særligt danskere uden for arbejdsmarkedet hårdest. Med lave indkomster i form af kontanthjælp, pension eller dagpenge vil økonomien ikke række særlig langt længere, i forhold til hvad der var tilfældet før prisstigningerne. 

Et eksempel kan være de høje elpriser og dyre varmeregninger, der tager hele 15 % af personer uden for arbejdsmarkedets samlede indtægt på månedlig basis, som til forskel kun ligger på omkring 5,5 % i en husholdning hos lønmodtagere.

Her er det muligt at søge økonomisk støtte

Når det kommer til at lægge et budget i en svær tid, hvor pengene ikke rækker langt, kan der være mange penge at hente ved at kigge på de forskellige muligheder for økonomisk støtte. Her kan du se de mulige fradrag:

Boligstøtte

Du kan få økonomisk støtte til din husleje, når du lejer en bolig. Kravet er, at du har eget selvstændigt køkken, og den mulige boligstøtte er afhængig af, hvor høj din husleje er og din indkomst. Her er der mulighed for at få lidt over 1.000 kr. pr. måned.

Hjælp til udgifter

Der er også mulighed for at søge økonomisk støtte til at betale det, som regeringen definerer som ”rimeligt begrundede enkeltudgifter”. Det søger du hos kommunen, og der er et krav om, at udgiften skal være opstået uforudsigeligt og have en afgørende økonomisk betydning for dig og familien.

Hjælp til sygebehandling og medicin

Du kan søge hjælp til sygebehandling og medicin, som kan dække eksempelvis tandlægeregninger. Det søger du hos kommunen.

Flyttehjælp

Skal du flytte, kan du få hjælp til at dække udgifterne i forbindelse med flytning. Det er et krav, at du ikke selv er i stand til at betale udgifterne.

Varmecheck og varmetillæg

Til august vil alle husstande, der er hårdt ramt af stigende energipriser, modtage en check på 3.750 kr. Derudover er der mulighed for at søge et varmetillæg, som gælder for folkepensionister og førtidspensionister.

Helbredstillæg og ældrecheck

Som folkepensionist er det muligt at søge tillæg til eksempelvis nye briller, tandlæge og lignende behandlinger. Derudover modtager alle folkepensionister en check årligt, der afhænger af indtægt og formue.

Reduceret ejendomsskat

Til sidst finder vi en reduktion i din ejendomsskat, som gælder for folkepensionister. Her har formue og indtægt ingen betydning, men i stedet er der et krav om friværdi i huset.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Her rammer inflationen hårdest – og her er der mulighed for økonomisk støtte