Hvad er lønkompensation?

Coronakrisen har ramt økonomien i samfundet hårdt. Rigtig mange virksomheder oplever at stå uden eller med kun en lav indtjening på grund af restriktionerne. Det har skabt bekymring for fyring og lavere løn blandt medarbejdere. For at undgå det kan virksomheder søge om lønkompensation. Den gør det muligt at beholde medarbejdere, som ellers blev fyret.

Værd at vide om lønkompensation 

Formålet med lønkompensation er at undgå alt for mange fyringer under krisen. Derfor kan virksomheder få dækket en del af lønudgifterne til deres medarbejdere. Lønkompensationen gælder, indtil virksomheden får lov at åbne op igen. Det er vigtigt at sætte dig grundigt ind i reglerne for lønkompensation, før du søger. Hjælpepakkerne kan nemlig være lidt forvirrende at finde rundt i.

Du kan kun søge om kompensation til din virksomhed, når du er i en situation, hvor mindst 30 procent af medarbejderne står til at blive fyret. Du skal betale fuld løn til de ansatte for at få en procentdel af det dækket med kompensation. Det betyder også, at medarbejdere ikke må fyres, hvis virksomheden kører med dårlig økonomi. Med den nye ordning for lønkompensation kan virksomheder søge til hele virksomheden eller bare nogle enkelte afdelinger. 

Hvor stor er lønkompensationen?

Kompensationen dækker 75 procent af den totale løn for aktionærers månedsløn, og den dækker 90 procent for ikke-aktionærers månedlige løn. Maksimalt kan der dog kun udbetales 30.000 kr. for hver ansat, som er med i ordningen. 

Hjælpepakkerne hjælper virksomheder med at undgå fyringer, og det er vigtigt for virksomhedernes overlevelse. Sæt dig derfor ind i kravene for lønkompensation, så din virksomhed får økonomisk hjælp under krisen. 

Den økonomiske krise rammer hårdt

Coronakrisen har i store træk lukket landet og dermed mange erhverv ned. Det går hårdt ud over lønmodtagere i de ramte erhverv. Selvom mange virksomheder kan få gavn af hjælpepakkerne, så oplever en del danskere at blive fyret under coronakrisen. Er du en af de uheldige, som har sagt farvel til jobbet? Så er der heldigvis stadig råd for situationen. Selvom det er bedst ikke at have gæld, så er et lån til tider fuldstændig nødvendigt. 

Et lån kan være en økonomisk redning

Lånemarkedet er lidt af en jungle, så en god ide er at finde en sammenligning af fair låneudbydere, så du ikke risikerer at optage alt for dyre lån, som du ikke kan betale tilbage. En oversigt giver dig også mulighed for at finde den låneløsning, der passer til dig og dit behov. Måske mangler du økonomi til et huskøb, en ny bil, din datters konfirmation eller måske en nødvendig renovering af huset? Dine behov for lån kan være meget forskellige, så derfor kan det betale sig at sætte sig ind i det først.

Når du bruger tid på at forstå de forskellige låneaftaler og vilkår, så har du den bedste chance for at finde frem til den billigst mulige løsning for dig. Du skal opfylde en række krav og betingelser for at få et lån, blandt andet laver låneudbydere en kreditvurdering af dig for at finde ud af, hvor god din mulighed er for at betale tilbage. Der er en række andre betingelser, som er en rigtig god ide at læse op på, inden du kaster dig ud i lånet.

Coronakrisen har ramt hårdt økonomisk. Mange virksomheder er heldigvis reddet af regeringens hjælpepakker, som kompenserer for en del af de ansattes løn. Nogle danskere oplever dog fyringer i krisen, og det kan være svært at overskue økonomisk. Her er en mulighed at optage et lån, når du står og mangler penge akut til dit behov. Sammenlign altid forskellige låneudbydere, og find den, der passer til dig.

author
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.