Sådan bliver du attraktiv for banken

Sådan bliver du attraktiv for banken

Vil du gerne låne penge til det, du går og drømmer om? For mange handler det først og fremmest om at blive godkendt af banken. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvordan du kan blive så attraktiv som muligt for banken, så du er garanteret at blive godkendt som låner. På Fairlån kan du læse flere forskellige anmeldelser af forskellige lånemuligheder i Danmark, så du er sikker på at vælge en aktuel bank. Nedenfor får du en række råd med på vejen, så du bliver klar til at forhandle med banken.

Sådan låner du penge i dag

Lån penge hos en onlinebank ved først og fremmest at sætte dig grundigt ind i de betingelser, det indebærer at låne penge. I dag findes der mange forskellige onlinebanker, som gør låneprocessen lidt nemmere i modsætning til almindelige banker. En fordel er blandt andet, at du slipper for lange kreditvurderinger og korrespondancer i banken. Når du låner online, er det generelt nemmere at blive godkendt som låner. Du slipper dog ikke helt uden om de krav, der stilles til dig som låner.
Selvom du låner online, skal du minimum være 21 år de fleste steder. Mange låneudbydere kræver desuden, at du som minimum har en specifik indtægt, før du får mulighed for at låne penge. Det første skridt på vejen til at blive attraktiv for banken er derfor at kunne leve op til de krav, som banken stiller. Det er i den forbindelse også vigtigt at være opmærksom på, at du ikke må være registreret i RKI. Forberedelse er en vigtig faktor, når du skal forhandle med banken.

Sådan får du et billigt banklån

Det er vigtigt at huske, at det altid kan lade sig gøre at finde et finde et billigt banklån – også selvom du vælger at låne online. Som sagt kan det i det tilfælde være en god begyndelse at sammenligne forskellige lån for at få et klarere billede af, hvor der er penge at spare.
De fleste låneudbydere er til at forhandle med. Men inden du indleder forhandlingerne, er det en fordel at forberede dig bedst muligt på, hvordan du vil argumentere for bedre betingelser. Det er klart, at desto mere du kan byde ind med, desto større chance er der for, at banken er til at forhandle med. Og det er tydeligt, at danskerne stadig låner penge i stor stil. Faktisk indhentede danskerne flest lånetilbud i slutningen af 2019 sammenlignet med de sidste 14 år. Derfor er der stor efterspørgsel på lån, hvorfor det er en god idé at forhandle med bankerne.

Læg et budget

Hvis du vil være sikker på at have et godt forhandlingsgrundlag, er det en fordel inden mødet at gøre dig nogle overvejelser over de mange forskellige lånetyper, der findes på markedet i dag. Et godt udgangspunkt er altid at fremlægge dit budget. Når du lægger et budget, er det vigtigt, at du skaber et overblik over dine indtægter og udgifter. Det viser, at du har sat dig godt ind i din egen økonomi og kender dit rådighedsbeløb.


Det er klart, at din betalingsevne vil være et centralt samtaleemne, når du skal forhandle dig til billigere eller større lån. Kan du vise banken, at du har et relativt højt rådighedsbeløb hver måned, er det i den forbindelse nemmere for dig at blive godkendt som låner. Et højt rådighedsbeløb er nødvendigvis ikke ensbetydende med, at du har en høj indkomst. Det kan også være, at du ikke bruger særlige mange penge.


Desto flere penge du har til rådighed hver måned – når alt er betalt – desto mindre risiko udgør du for banken. Og i det tilfælde bliver det nemmere for dig at argumentere for et konkret lånebeløb, hvis der er tale om en større sum penge.

Brug din opsparing som et argument

Har du en stor opsparing, eller har du nogle værdier, øger det forretningsomfanget. Det viser nemlig, at du er økonomisk ansvarlig. Og netop den økonomiske ansvarlighed er et vigtigt spillekort. Betaler du dine regninger til tiden, har du altid plus på din budgetkonto, er du gift eller i et fast forhold? Så spil på de argumenter for at vise, at du er en sikker investering.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Sådan bliver du attraktiv for banken