Sådan gør du din økonomi klar til næste år

personal finances

En god tommelfingerregel er at starte nytåret ud med et friskt blik på din økonomi. Jo mere tid, du bruger på at se din økonomi igennem, desto større chance er der for, at du kommer ud med en sund økonomi, når året er omme. Men hvad skal der til for at stable en god økonomi sammen inden nytår?

Ofte kan det lyde meget mere kompliceret, end det i realiteten er. Et godt sted at starte kan for eksempel være at tage afsæt i det lån, du længe har tænkt på at tage. Nedenfor skal vi se nærmere på, hvad der skal til for at lægge et fornuftigt budget, samt hvordan du finder det billigste lån på markedet.

Sådan forbedrer du din økonomi

Som sagt er det aldrig en dum idé at gå ind i det nye år med en sund og optimeret økonomi. Men hvor skal du starte, og hvor skal du slutte? Det skal vi se nærmere på nu. For at få mulighed for at tjene penge og få råd til den bolig eller bil, du drømmer om, kan du starte med at lægge et budget.

Et budget er ideelt til dig, der gerne vil opnå et bedre overblik over din privatøkonomi. Noget, de fleste ved, at de bør lægge, men som de måske aldrig rigtigt får taget sig sammen til, fordi der er andre ting, som er sjovere at beskæftige sig med. Nytåret står for døren, og derfor er nu et ideelt tidspunkt at gøre noget ved sagen. Du lægger et budget ved at:

  • Få et overblik over, hvad du bruger penge på – sortér udgifter i temaer
  • Lav et budgetskema over et år – faste udgifter og indtægter
  • Dividér ovenstående med 12, så du ved, hvor mange penge, du skal lægge til side for at betale dine regninger

Udover at du får et fornuftigt overblik over din økonomi ved at lægge et budget, fører det dig mange gange også videre til at kunne optage et lån. Et budget giver dig nemlig et klart billede af dit rådighedsbeløb hver måned, så du på den måde kan vurdere, hvor mange penge du har råd til at betale af til et lån. 

Derudover kan et budget også være et pejlemærke i forhold til at se, om der er mulighed for at spare penge på dine udgifter – det kan for eksempel være abonnementer, indkøb, forsikringer og meget mere, der kan gøres endnu billigere. I den forbindelse kan du finde en gratis skabelon online eller selv forsøge dig i et Excel-ark. 

Hvad er et budget?
Et budget er en oversigt over de indtægter og udgifter, du forventer at få over en bestemt periode. Ofte giver det bedst mening at lave et budget over din økonomi på månedlig basis. Når du har lavet en opgørelse over dine udgifter og indtægter, kan du fremadrettet forudsige fremtiden for din økonomi. 

Sådan bruger du et budget til at låne penge

Som tidligere nævnt kan et budget være et godt springbræt til at optage et lån. Det skyldes, at det generelt er en god idé at skabe et dybdegående kendskab til din økonomi, inden du finder onlinefinansiering. I dag er det nemlig nemt og hurtigt at låne penge online, men det er samtidig ekstra vigtigt, at du ved, hvad du gør.

Når du skal låne penge, bør du derfor:

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Sådan gør du din økonomi klar til næste år