Hjælp til gæld

Gæld kan være svært at gøre sig klog på, og det kan være endnu sværere at komme ud af. Men ved hjælp af denne sides simple trin kan du blive helt og aldeles gældfri, og samtidig få en god brugbar gældsrådgivning. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok, det eneste, det kræver er gåpåmod og vilje til at modtage rådgivningen.

hjælp til gæld

Gæld er et vidt begreb og samtidig noget, som de fleste synes er ubehageligt at snakke om. Dette skyldes at mange ikke styr på deres gæld, og det er dette, som gør det ubehageligt.

I denne tekst vil du gratis råd og vejledning, som forhåbentligt kan hjælpe til dig at få bedre styr på din gæld.

Du kan derudover læse omkring mulighederne for gældsrådgivning, som følgende punkter:

 • Hvorfor er gældsrådgivning smart for mig?
 • Hvordan indfrier du din gæld nemmest?
 • Hvordan kan jeg sørge for, at jeg selv bliver ekspert inden for gældsrådgivning?

Få gælden under kontrol

En rapport fra 2016 viser, at 15 % af danskerne ikke mener, at de kan betale deres regninger til tiden. Det er et stort antal, og et antal som vil kunne undgåes hvis man holder styr på sin økonomi og gæld. Dette betyder at mange ender i den situation, at de får brug for hjælp til at håndtere deres gæld. Med den rette viden og rådgivning, kan du gøre det der skal til, for at få din gæld under kontrol.

Hjælp til gæld, styrk din private økonomi, 9 tips til bedre økonomi

Gældsrådgivning – Hvad og hvor?

Helt simpelt kunne man jo sige, at man hurtigt kan slippe for gælden ved at betale kreditor tilbage. For mange er det dog lettere sagt end gjort. Har man først mistet overblikket over sine gældsposter, kan det være uoverskueligt at få økonomien på ret køl igen, og tanken om gældfrihed kan virke enormt langt væk.

Der findes mange gode råd til at komme nemmere ud af din gæld, men hvis du føler, at de slår fejl, så længe du er på egen hånd, så er det her, gældsrådgivning kan være vejen for dig.

De fleste slags gældsrådgivning kan nemlig tilbyde dig dette:

 • Tage dialogen med dine kreditorer for dig
 • Lave en grundig gennemgang af din privatøkonomi
 • Hvis du føler dig mere tryg i selv at stå for processen, kan rådgiveren give dig gode råd med på vejen i en tæt dialog

Med den rette gældsrådgivning kan du komme et skridt tættere på, at få styr på din gæld og dermed økonomiske situation. Vær opmærksom på, at det ikke er al gældsrådgivning som er gratis. Visse rådgivere tager et honorar, da de er professionelle og lever af at hjælpe folk med lige præcis dette område. Det kan dog lade sig gøre at finde gratis gældsrådgivning online, hvis du ser dig godt for.

gældsrådgivning
Gældsrådgivning

Gratis hjælp til gæld

Gæld er ikke sjovt at være i, og slet ikke sjovt eller nemt at komme ud af. De færreste af os ønsker at have ophobende gæld, og derfor er det vigtigt at du ved lige præcis hvordan, du skal prioritere afviklingen af din gæld. Der findes rigtig mange brugbare råd indenfor dette emne, nogle bedre end andre, og nogle nemmere at føre ud i livet end andre.

Vil du gerne i gang med at afvikle på din gæld, får du her nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at prioritere dine månedlige afdrag. For at komme i gang med dette, handler det i bund og grund om at frigøre nogle flere midler, som kan bruge på at afbetale på din gæld:

 1. Lav et budget

  Et budget kan være et rigtig godt værktøj til at få styr på sine afdrag til sin gæld. Ved hjælp af et budget får du et klart overblik over din økonomi. Du ved hvad du har af faste udgifter, hvad du bruger på mad, og ikke mindst hvad dine indtægter er. Når du har alt denne information, er det nemmere for dig at vide hvor meget du kan afbetale på din gæld, og hvor hurtigt du kan gøre det. Er du i tvivl om hvordan du laver et budget, kan du finde mere information om her.

 2. Skær ned i dit forbrug

  Dette virker måske åbenlyst for nogle, men det er her du nemt kan skabe mere overskud i din økonomi. I løbet af en måned bruges der ofte en vis mængde “unødvendige” penge. Du kan relativt nemt skære ned på dit forbrug ved, at vælge billige alternativer hvor der er mulighed for det, købe mindre og kun det absolut nødvendige.

Andre gode råd du kan benytte

Andre brugbare råd kunne også være, at du prioriterer den sum du afbetaler med, og øger beløbet som afdrages med når det er muligt. Har du flere lån, kan du med fordel betale de små ud først, så det hele bliver lidt mere overskueligt.

Et andet råd som lidt siger sig selv, er ikke at optage ny gæld, før du har afviklet din nuværende gæld. Hvis du allerede er forgældet vil den nye gæld, kun gøre det hele meget værre.

Brug for gældsrådgivning? Søg hjælp omkring dig

En anden metode til at få hjælp til sin gæld, er at række ud til folk i din omgangskreds. Måske har du noget familie eller nære bekendte som har sans for økonomi, og som kan rådgive dig. Det handler i bund og grund bare om, at kontakte folk, der ved mere om det end dig selv.

Med den rette hjælp og rådgivning, kan du relativt hurtigt få vendt din økonomiske situation, så du kan få afviklet på din gæld og blive gældfri hurtigst muligt. Det kan nemlig også være fordelagtigt at stå med den viden selv, så du fremover er bedre rustet til at holde din økonomi i kort snor, og undgå unødvendig gæld.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hjælp til gæld

Hvad er gældsrådgivning?

I bund og grund er gældsrådgivning, at få råd og vejledning af kyndige fagfolk til håndtering af ens gæld, med formålet om at få sin økonomi og gældsituation på ret køl. Gældsrådgivning er særligt relevant for dem som er forgældet eller ikke afdrager på sin gæld.

Hvilke muligheder har jeg for gældsrådgivning?

Du kan både finde gratis og betalt hjælp i form af gældsrådgivning på nettet. Der findes både dygtige fagpersoner som kan ransage din økonomiske situation og gratis gældsrådgivning, hvor du kan få nogle gode råd og værktøjer til at få bedre styr på din gæld.

Hvornår ved jeg, at jeg behøver hjælp til min gæld?

Det kan være svært at bedømme, hvornår man egentlig har brug for hjælp til gæld. Har du mistet overblikket over din gæld, forsømmer dine afbetalinger og har svært ved at se dig blive gældfri, er dette gode indikatorer for at du bør søge hjælp.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Økonomi guide > guide til gæld > Hjælp til gæld