Hvorfor kan jeg ikke få et lån?

Har du oplevet, at få afvist din ansøgning om et lån? I denne artikel forklarer vi den proces, der afgør, hvorvidt du er berettiget til at blive optaget som låner eller ej. Og i givet fald hvad du kan stille op, hvis du ikke kan låne og har fået afslag af en kreditor.

to mænd kan ikke få lån og giver hånd

Har du fået afslag på at låne, undrer du dig måske over hvad det kan skyldes. Det kan tit og ofte være svært at finde rundt i det brede låneudbud og enkelte separate krav og betingelser, som hver långiver og låntype påkræver.

I denne artikel kigger vi derfor ind på de bagved liggende faktorer for:

  • Hvorfor kan du ikke blive godkendt som låner?
  • Hvilke krav sætter kreditoren til dig som låner?
  • Hvordan vurderes det om du kan låne?

Først og fremmest er det væsentligt at understrege, at der findes mange forskellige låneudbydere, hvoraf deres krav kan varierere. Kontakt den enkele udbyder og hør om deres krav, hvis du er i tvivl.

Generelle lånekrav

Lånekrav kan variere fra långiver til långiver. Men kan du ikke opfylde nedenstående kriterier, kan det blive svært for dig at låne uanset hvad:

  • Din alder mellem 18-21 år
  • Du har en fast indtægt
  • Er ikke registreret i RKI og debitor registreret
  • Har dansk statsborgerskab og er bosat i Danmark
Hvorfor kan jeg ikke få et lån? Sådan vurderer udbyderen din kreditværdighed

De primære årsager til hvorfor du ikke kan låne

Har du fået et afslag på et lån, er det helt naturligt at spørge sig selv om: “Hvorfor kan jeg ikke få et lån?“. Som nævnt kan der være flere årsager til, hvorfor du har fået afslag på din låneansøgning. Hvilke specifikke krav der bliver stillet til dig og hvor meget du kan låne, kan variere fra låneudbyder til låneudbyder. Til det er der dog at sige, at årsagerne oftest skyldes, at du enten:

  1. Ikke lever op til de demografiske krav, såsom alder og statsborgerskab.
  2. Dårlig kreditværdighed, hvormed det vurderes at dine økonomiske forhold ikke kan bære lånet.

Derudover er noget af det mest afgørende for dine muligheder for at blive godkendt som låner, at du ikke står registreret i RKI som dårlig betaler. Det er vigtigt for at kunne blive godkendt til et lån er, at du kan fremvise at der er styr din økonomi, hvilket er långiverens indikator for om de vil få deres penge igen.

Spørgsmål og svar – Hvorfor du ikke kan få et lån

Hvorfor kan jeg ikke få et lån?

For at afgøre, om du er en god låner, bliver der foretaget en kreditvurdering af dig. Det er nemlig vigtigt for kreditor, at du kan tilbagebetale det lån, du optager. Har du en lav indtægt, og har du allerede en større gæld, kan det være svært at blive godkendt.

Hvad kan jeg gøre for at blive godkendt til et lån?

I nogle tilfælde er der mulighed for at få lov til at optage et lån, selvom du først er blevet afvist. Kan du f.eks. få en kautionist til at stå på din ansøgning, som vil stå inde for at betale lånet tilbage, hvis du ikke selv er i stand til det. Dette kan have en betydning for om du dit lån vil blive godkendt eller ej.

Hvordan vurderes det om jeg kan låne?

Hvis du vil låne penge online skal du udfylde en låneansøgning hos den pågældende långiver. Her skal du indtaste oplysninger, såsom lånebeløb, dine personlige oplysninger, evt. medansøger. Dernæst vil långiveren foretage en kreditvurdering af dig, hvorefter du vil få tilsendt et lånetilbud eller et afslag. Lånet kan derefter underskrives med NemID.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Økonomi guide > Låneguide > Hvorfor kan jeg ikke få et lån?