iPhone-brugere har dyre vaner: Låner penge i vildskab

Nye tal viser, at iPhone-brugere står for langt størstedelen af alle online lån på mobilen.

Apple-kunder er ofte villige til at betale større beløb for at få de nyeste produktlanceringer fra elektronikmastodonten med flotte designs og integreret software.

Tilsyneladende er indkøbet af nye gadgets noget, som Apple-kunder ofte finansierer ved hjælp af online lån, viser en ny undersøgelse fra Fair-laan.dk, Danmarks førende online sammenligningstjeneste af kviklån.

Der er nemlig stor forskel på hvor mange forbrugslån, du er tilbøjelig til at tage alt efter hvilken mobiltelefon, du bruger.

Forskellen er ret markant: iPhone-brugere er klart mere gældsatte end eksempelvis folk, der har en Android- eller Windows-telefon.

Så meget låner iPhone-brugere

iPhone-brugere står for hele 62 procent af alle lån ansøgt via mobilen. Desuden er Apple’s smartphone også den samlet mest benyttede enhed til at låne penge online, over eksempelvis Windows-computere.

Hvorfor iPhone-brugere låner så meget mere end alle andre er svært at sige, men vores erfaring med kundegruppen er, at iPhone-brugere typisk ikke går efter en lav pris som en afgørende faktor i deres beslutningsproces,” udtaler Andreas Linde, som er direktør for sammenligningstjenesten Fair-laan.dk.

At iPhone-brugerne dominerer lånemarkedet stiller nye krav til udbyderne af finansielle produkter.

Hvis bankerne og udbyderne af forbrugslån vil vinde kampen om forbrugerne, skal de fokusere på at levere gode digitale løsninger til mobilen med samme grad af æstetik og brugervenlighed, som brugerne kender fra deres Apple-produkter,” slutter Andreas Linde.

Denne tendens kan også tyde på, at Apple-produkter er mere populære sammenlignet med konkurrende produkter som smartphones fra andre styresystemer.

Derfor forekommer det naturligt, at størstedelen af låntagere hos Fair-laan.dk benytter et Apple-produkt til at låne penge online.

Lån direkte fra mobilen

Det er blevet mere og mere udbredt at søge om lån direkte fra din smartphone.

Den stigende popularitet af lån via mobilen kan også ses i de mange nye SMS lån på markedet.

Eksempelvis hos Ferratum og VIVUS.DK kan du låne mindre lånebeløb med hurtig udbetaling – direkte fra din mobiltelefon.

Du ansøger med dit NemID, som nu også fås som app.

I dag behøver du derfor ikke andet end din smartphone og en internetforbindelse, når du vil søge om lån.

Kilder

Fair-laan.dk – Egen opgørelse

OBS: Leder du efter lånelisten? Lån penge billigt på fairlån.

Nævnt i