Nu er mobilen det foretrukne låneværktøj

For første gang griber flertallet af danskerne mobilen, når de ansøger lån online. De unge leder denne trend. Selv billånet klares på mobilen. De nye lånevaner presser de traditionelle spillere på lånemarkedet.

Vi elsker vores smartphones, der kan stadig mere, og det påvirker vores forbrugeradfærd. Det gælder også lånemarkedet.

– For første gang nogensinde ser vi, at mobilen er den foretrukne platform at låne penge på online. I 2016 var andelen der lånte via mobil 48 procent, men i første kvartal 2017 har mobillån krydset halvvejsmærket og udgør nu 51 procent, fortæller Andreas Linde, administrerende direktør for Fair-laan.dk, landets førende sammenligningstjeneste af online kviklån

Og lånene på mobil er ikke kun bestående af smålån med kort løbetid, som mange tror. Forbrugsmønstret har ændret sig meget, og det samme har udvalget af lån.

Lånene på mobil i dag kan lige så godt være et større billån som et mindre forbrugslån.

De unge i front

Det er ikke overraskende de unge, der er i front. De står for størstedelen af stigningen i lån fra mobilen og er også den gruppe, der har langt den største andel af mobillånere.

Blandt de 18-35-årige anvender hele 60 procent deres mobil, når de ansøger om et online lån.

– De unge ser klart mobilen som det primære værktøj, når de evaluerer deres lånemuligheder, og de ser ikke noget mærkeligt i for eksempel at købe eller lease en bil på mobilen, tilføjer Andreas Linde.

Bankerne er presset

Den ny tendens presser bankerne. Andelen af husstande, der er i besiddelse af smartphones, er steget fra 33 procent i 2011 til 83 procent i 2016, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en stigning på hele 152 procent.

Det er især de mange udbydere af forbrugslån, der har været bedst til at omstille sig til den nye tendens, og de leverer generelt gode mobile løsninger.

– De konservative banker har bestemt fået kamp til stregen på lånemarkedet, hvor mange nye spillere kommer med meget indbydende alternativer. Markedet for lån er i voldsom forandring, og vinderne bliver dem, der kan håndtere de unges digitale forbrugsmønstre”, slutter Andreas Linde.

Med fairlån kan du låne penge akut.

Geografiske forskelle

Når man kigger på hvilke byer der topper listen i at benytte mobilen til at låne, ser man København og Aarhus, hvilket ikke er nogen overraskelse. I byerne København og Aarhus låner henholdsvis 70,3 og 66,3 procent via mobilen.

Disse to byer står typisk i en større teknologisk kontrast til en by som Esbjerg, der trækker gennemsnittet ned med sine 46 procent, som låner via mobilen.

Kilder

Fair-laan.dk – Egen opgørelse

Danmarks Statistik

Hver dag hjælper fairlån hundredevis af danske forbrugere med at finde det billigste lån. Vi sammenligner for eksempel LendMe, Bank Norwegian, Lånlet, Basisbank og Ferratum.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Pressemeddelelser > Nu er mobilen det foretrukne låneværktøj