Så meget sparer studerende uden for København

Der er betydelige penge at spare ved ikke at gå efter livet i hovedstaden. Livet i hovedstaden er en dyr fornøjelse, og de økonomiske fordele ved at bo i Danmarks andre store byer er oftest overset. Specielt med en udsigt til en fortsat stigende SU-gæld for danske studerende bør de studerende evaluere både uddannelserne og deres egen privatøkonomi, når de vælger studieby.

Overvej en billigere by

Som tallene viser er det langt billigere at bo i landets øvrige storbyer sammenlignet med hovedstaden.

Dette skyldes især den høje huslejepris i København, som kan findes langt billigere i eksempelvis Sønderborg og Esbjerg.

Skal du flytte til København, men gerne vil slippe udenom en dyr husleje, men kan du derfor vælge at flytte til en mindre by nær hovedstaden – f.eks. Slagelse. Her er vil du få ca. 700 kroner ekstra til rådighed hver måned, når huslejen er betalt.

Er du åben overfor at studere i en anden by end København, kan du alternativt overveje muligheden for at finde et tilsvarende studie i en billigere studieby som Aalborg, Esbjerg og Odense.

Herved kan du spare mange hundrede kroner hver måned – blot i husleje.

Find supplement til SU

Ligger drømmestudiet i København, som du ikke kan finde andre steder, bør du naturligvis følge din drøm.

Det er trods alt din fremtid, det handler om. 

Heldigvis findes der en række muligheder, der kan give dig ekstra penge på kontoen til husleje og andre fornødenheder i løbet af dit studie.

  • Studiejob: Først og fremmest anbefaler vi, at du finder et studiejob i løbet af din uddannelse. Således får flere penge ind hver måned samt pynter på dit CV.
  • SU-lån: Det er de færreste på udelukkende SU, der kan betale alle regninger uden et SU-lån. Et SU-lån er det absolut billigste lån på markedet, med en rente på 4 % i løbet af dit studie.
  • Lån i banken eller online: Er SU-lånet ikke tilstrækkeligt, kan du undersøge muligheden for billige lån i banken eller hos online udbydere. Lån penge for studerende her.

Vælger du at finde finansieringsmuligheder online, findes der et stort udvalg af online låneudbydere på det danske marked.

Find og sammenlign online lån på tværs af parametre som renter, udbetalingstid og krav på Fair-laan.dk

Klik her for en oversigt over de bedste kviklån i Danmark.

Eller læs denne eksterne artikel om kviklån, og hvorvidt kviklån også er for studerende.

Data

SU

SU for udeboende har ligget på 5.941 kr. i over 10 år, og efter skat ligger SU’en på 5.108 kroner om måneden. SU efter Skat er beregnet med et årligt personfradrag på 45.000 kroner og en trækprocent på 38% (læs mere på SU.dk)

Su-Gæld

Tallene er i kroner

Regionale huslejestigninger – Kilde: Boligportal.dk

“Besparelse” er set i forhold til en husleje i København

Tallene er i kroner

Fairlån har hjulpet mere end 50.000 danskere siden 2014 med at finde et billigt lån. Vi anbefaler at læse anmeldelser af låneudbyderne og bankerne inden du optager et lån. Populære online banker tæller blandt andre Express bank, Ikano Bank, Santander, Resurs Bank og Coop Bank.