Lån til pensionister

Lån til pensionister

Det kan være svært som pensionist at blive godkendt til et lån i banken, eftersom det er de færreste banker, der tilbyder lån til pensionister. Årsagen hertil er, at bankerne foretrækker, at du som låntager er i arbejde.

Er du pensionist, og har du brug for et lån?

Læs med her, og lær mere om dine muligheder for at låne penge som pensionist.

Forøg dit økonomiske råderum med et online lån til pensionister

Som pensionist har man typisk et mindre månedligt rådighedsbeløb end før, man gik på pension. For nogle kan dette blive et problem i tilfælde af uforudsete udgifter, hvor rådighedsbeløbet ikke dækker.

En måde, hvorpå du kan forøge dit månedlige rådighedsbeløb, er ved at arbejde og dermed tjene lidt ved siden af din pension. Som pensionist har du nemlig mulighed for at tjene op til 10.000 kroner skattefrit.

Hvis dette ikke er nok til at dække den uforudsete udgift, eller hvis din fysiske tilstand ikke tillader dig at påtage dig et arbejde, har du mulighed for at optage et lån som pensionist, så du kan øge dit økonomiske råderum for en periode.

Lånemuligheder som pensionist

Lån til pensionister er muligt gennem de fleste finansieringsselskaber og banker, hvis du er villig til at optage lån i din faste ejendom. Det er dog ikke altid, banken er interesseret i dette, hvorfor det kan være nødvendigt at gå andre veje.

En anden mulighed kunne være at anmode om at lån gennem kommunen. Der er flere kommuner, der tilbyder lån til pensionister. Disse lån er dog tiltænkt særligt fattige ældre.

En tredje mulighed for at optage lån som senior er gennem en online låneudbyder. Det kan være nødvendigt som pensionist at gå uden om banken, eftersom din bank med stor sandsynlighed vil afvise din låneansøgning på grund af særligt to faktorer:

  1. Din alder udgør en risikofaktor, eftersom den potentielle tilbagetalingstid er reduceret.
  2. Eftersom du ikke er i arbejde, er din indtægt (pension) formenligt lavere, end hvis der tikkede en regelmæssig løn ind på din konto.

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan låne penge online som pensionist.

Info om online lån til pensionister

De fleste online låneudbydere ligger vægt på, at du har en fast månedlig indtægt – om denne indtægt kommer i form af en løn eller en social ydelse er irrelevant.

Derfor vil det i mange tilfælde være muligt for dig som pensionist ikke bare at ansøge om, men ligeledes at blive godkendt til et lån online.

Digitaliserede løsninger – frygt ej!

Nogle ældre har svært med at følge med den hurtigtudviklende digitaliserede verden – og det er fuldt forståeligt!

Der er dog ikke noget at frygte, hvis du som senior overvejer at ansøge om et lån på nettet. Låneudbyderne på det online lånemarked har gjort det nemt og ligetil at ansøge om lån online – for alle!

Sådan finder du de bedste online lån til pensionister

Det har aldrig været nemmere at ansøge om lån online. Det sværeste er, at finde den rigtige låneudbyder, men selv dette er blevet nemmere takket være online sammenligningstjenester som Fair-laan.dk.

Brug Fair-laan.dk til at finde det beste lån til pensionister

Ved hjælp af vores gratis sammenligningstjeneste kan du hurtigt skabe dig et overblik over de forskellige udbydere af online lån til pensionister og dermed vælg den udbyder, der passer bedst til netop din situation.

På Fair-laan.dk får du en opdateret liste over de bedste og mest relevante online låneudbydere af, blandt andet, lån til pensionister. Du kan tilgå låneliste her.

For at få mest muligt ud af vores sammenligningstjeneste bør du gøre følgende:

  1. Vælg det ønskede lånebeløb
  2. Vælg din alder

Når du har gjort dette, filtrerer vi listen herefter, så du kun får vist lån, der tilpasset det valgt lånebeløb og den valgte alder.

Nu kan du nemt sammenligne de tilbageværende lån på listen. Overvej eksempelvis, om du har mere brug for et lån med en hurtig udbetalingstid frem for et lån med en lavere rente.

Efter at have bestemt dig for det rette lån er processen som følger:

  1. Klik på den grønne knap med teksten “Lån nu” ud for det lån, du er interesseret i, og du vil blive sendt videre til låneudbyderens egen hjemmeside.
  2. På låneudbyderens egen hjemmeside kan du læse mere om lånet og, når du er klar, udfylde et ansøgningsskema – det tager typisk ikke mere end et par minutter.
  3. Låneudbyderen evaluerer din ansøgning, og under normale omstændigheder vil du få svar på din låneansøgning inden for 1 time.
  4. Når dit pensionistlån er blevet godkendt, vil du typisk have pengene på din konto allerede samme dag eller dagen efter, senest.

Dette skal du være opmærksom på, inden du optager et lån som pensionist

Det er nemt og ikke mindst hurtigt at optage lån online – også som pensionist. Særligt på grund af den lettilgængelige og hurtige proces kan man hurtigt glemme lige at stoppe op og tænke sig om en ekstra gang.

Nedenfor præsenterer jeg to ting, som du bør være særligt opmærksom på som pensionist, inden du kaster dig ud på det online lånemarked.

1. Vær sikker på, du kan tilbagebetale dit lån

Inden du optager et lån, skal du altid være sikker på, at du kan tilbagebetale lånebeløbet plus eventuelle renter og gebyrer inden for den aftalte løbetid – dette gælder for alle, pensionist eller ej.

Når du er pensionist bør du dog særligt overveje, om løbetiden er realistisk for dig. Hvis ikke, skal du være opmærskom på, at det resterende tilbagebetalingsbeløb vil overgå til den nærmeste familie, hvis de vælger at sige “ja” til at arve gæld og formue.

2. Overvej, om de høje renter er lånet værd

Når du anmoder om et lån til pensionister, kan du risikere, at den online låneudbyder tilbyder dig et lån med højere renter end gennemsnittet.

Årsagen hertil er, at nogle udbydere anser det som en risikofaktor at låne penge ud til personer der er +70 år. For udligne denne risiko opkræver nogle låneudbydere højere renter, end de normalt ville gøre.

Du vil måske også opleve, at nogle låneudbydere har sat en maksimumalder på, hvem de udbyder lån til.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Lån penge > Lån til pensionister

Seneste nyheder