479 anmeldelser

Små lån

Find og sammenlign små lån nemt og hurtigt

Opdateret 29. september 2020
 • Nævnt i
 • Børsen
 • tv2
 • Finans
 • Berlingske
 • Jyllands-posten
Små lån: 4.6/5 baseret på 59 bedømmelser - Tilføj bedømmelse

Små lån på minuttet: Største oversigt 2020

Små lån

Har du overvejet at optage et af de små lån, som tilbydes online?

Så er ud langt fra den eneste.

Måske ønsker du et par ekstra tusinde kroner på kontoen til weekendens shoppetur? Eller har du netop modtaget en uventet stor regning midt på måneden?

I så fald er du ikke den eneste – og der er heldigvis hjælp at hente.

I stedet for at optage et unødvendigt dyrt og stort lån, kan du med fordel gå på jagt efter små hurtige lån – således at du ikke låner mere, end hvad du reelt set har behov for.

Her på siden kan du lære mere om: 

 • Hvad små lån indebærer af lånevilkår og krav
 • Hvorfor små lån kan være en fordel for dig
 • Hvordan du finder, sammenligne og søger om de små beløber online

Find små lån online med Fairlån

Da det kan være en udfordring at finde den bedste udbyder af små lån, har vi nedenfor udarbejdet en komplet guide til, hvordan du bedst bærer dig ad med at finde de bedste små lån på minuttet – læs med nedenfor!

Hvem er vi hos Fairlån?

Du har måske allerede opdaget, at lånemarkedet bugner af muligheder til dig. Det kan derfor være svært at skelne mellem lån for i sidste ende at udvælge den rette løsning.

Det er her, Fairlån kommer ind i billedet.

Vi har udviklet en 100% gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste af online lån, som du kan benytte i din søgen efter det bedste lån til dig – Lån penge billigt med fairlån.

Vores hovedmål med Fairlån er at skabe gennemsigtighed på lånemarkedet, så du får indblik i et bredt udsnit af dine lånemuligheder og de vilkår, der er tilknyttet de enkelte lån.

Hvad er små lån?

Som navnet korrekt indikerer, er et lille lån altså et mindre lån, som normalt befinder sig indenfor en størrelsesorden mellem 100-10.000 kroner. Løbetiden er som regel ganske kort, hvorfor du kun skal afdrage på lånet over 1-3 måneder.

Det vil sige, at med et lille lån, bliver du hurtigt gældfri igen. Det kan være en stor fordel for dig, der blot ønsker penge lige nu og her uden at stifte længerevarende gæld.

Hvilken type lån er små lån?

Ofte betegnes smålån også som minilån og mikrolån, hvor beløbet sjældent overstiger de 10.000 kroner.

Du kan også finde små lån i form af en fleksibel kassekredit fra 10.000 – 20.000 kroner, der fungerer som et disponibelt beløb på din konto, hvor du kun betaler renter af det brugte beløb.

De små lån bliver stadig mere og mere populære blandt danske forbrugere. Lånet egner sig altså perfekt til dig, der har brug for et mindre lånebeløb, du hurtigt kan afbetale igen.

Selvom kan være fristende at låne mere, end du egentlig har behov for, er det også vigtigt at huske på, at det aldrig er gratis at låne penge.

Hvis du med et mindre lån derfor kun låner til det, du står og mangler, vil du altså i sidste ende spare penge.

Det kan være en dyr fornøjelse at låne penge blot for fornøjelsens skyld – og derfor anbefaler vi altid, at du skaber et klart over blik over, hvor meget du har brug for på forhånd, før du stifter yderligere gæld.

Minilån
Mikrolån

Vælg små lån på minuttet ud fra din situation

Ønsker du at optage små lån på minuttet, har du uanede muligheder for dette, når du gør det via en online låneudbyder.

De populære kviklån findes blandt andet i stort set alle lånestørrelser i dag, og uanset om du har brug for at låne 500, 5.000, eller 50.000 kroner, kan du være sikker på, at der findes en udbyder, der lever op til dine krav.

Derudover dukker der også hele tiden flere og flere udbydere op, der udelukkende specialiserer sig i disse små, hurtige lån.

En anden låneløsning, der er blevet meget populær, er de nye online kassekreditter.

Som navnet rigtig nok antyder, får du altså bevilget en kreditgrænse, som du kan bruge af – og hvor du udelukkende betaler for det beløb, du ender med at bruge.

Det betyder kort fortalt, at bevilges du en kredit på 20.000 kroner, men kun har brug for at trække af halvdelen af dette beløb, behøver du ikke at hægte på et større lån, end du har brug for.

Hvilken låneløsning, der i sidste ende passer bedst til dig, afhænger af din økonomiske situation og dine lånebehov.

Hvis du har brug for større fleksibilitet, kan en kassekredit være en god løsning, da du altid kan hæve mere fra din bevilgede kredit, hvis du skulle få brug for det.

Hvis du derimod har brug for et decideret lån, er det vigtigt at vælge en låneløsning, der giver dig en passende løbetid og rente, der er afstemt med din privatøkonomi.

Små lån online udbetales straks

Hvem kan låne små lån på minuttet?

Det er vigtigt at huske på, at de enkelte udbydere sagtens kan stille forskellige krav til dig som låntager.

Selvom to låneudbydere på mange punkter kan minde om hinanden, kan du altså ikke automatisk gå ud fra, at du vil kunne få bevilget et lån hos begge.

Faktisk kan det sagtens hænde, at din ansøgning godkendes hos den ene udbyder, men afvises af den anden.

Derfor er det også væsentligt, at du bruger tid på at undersøge udbyderens enkelte vilkår og betingelser, inden at du bruger tid på at udfylde og indsende en ansøgning.

Jo bedre økonomi og jo færre gældsposter du har, jo mere kreditværdig er du.

Når du indsender din ansøgning og underskriver den med dit NemID, vil udbyderen automatisk foretage et øjeblikkeligt kredittjek af dig for at sikre, at du har råd til at afdrage på lånet.

Kan jeg optage smålån trods RKI?

Står du i RKI, går du muligvis og drømmer om lidt ekstra på kontoen at gøre godt med.

En RKI-registrering kan på mange områder gøre dagligdagen mere begrænset – og derfor er der også mange RKI-registrerede, der jagter lån på nettet.

I Danmark er det dog ikke muligt at optage lån, hvis du er dårlig betaler.

Selvom du måske godt mener, at du har råd til at afdrage på lånet, fortæller dine udestående gældsposter udbyderen, at du tidligere har haft problemer med at overholde dine låneaftaler eller få betalt dine regninger til tiden. Derfor løber de simpelthen for stor en risiko ved at låne dig penge – store som små beløber.

Af denne simple årsag er der altså ikke nogle låneudbydere i dag, der vil tilbyde smålån trods RKI.

Selvom at det kan virke ærgerligt, kan du faktisk bruge dette til din fordel.

Det kan være fristende at optage uendelige antal lån, men hvis du ikke har råd til at betale dem tilbage, kan du hurtigt forværre din økonomiske situation.

Ved at være registreret i RKI bliver du tvunget til at vente på at din registrering slettet, før du kan ansøge om og optage lån igen – og på denne måde kan du altså ikke gøre skaden værre end den allerede er.

Små hurtige lån online – få pengene på ingen tid

Har du netop modtaget en regning, der skal betales nu og her, eller står du med en knækket tand?

Så frygt ikke – når du optager små lån på nettet, kan du glæde dig over, at næsten alle udbyderne stræber efter at udbetale dine penge så hurtigt som muligt, således at du kan gå i gang med at bruge dem på det, du mangler.

Den hurtige udbetaling skyldes først og fremmest, at du skal underskrive din låneansøgning med dit NemID i stedet for at indsende fysisk dokumentation.

Dette giver låneudbyderen tilladelse til at gå ind at foretage et øjeblikkeligt kredittjek af din økonomi for at sikre, at du har råd til at låne pengene – og du behøver derfor ikke at bøvle med at indsende fysiske dokumenter og vente på svar i flere dage.

Den præcise behandlingstid kan variere fra udbyder til udbyder.

Du vil dog opleve, at langt de fleste vil være i stand til at give dig svar på din ansøgning mere eller mindre øjeblikkeligt – eller senest inden for en time.

Så snart at den endelige låneaftale er signeret, kan de gå i gang med at udbetale pengene til din konto.

Det er altså heller ikke unormalt at lånet vil være tilgængeligt samme dag eller dagen efter, hvis du ansøger på en hverdag indenfor deres åbningstid.

Lån uden sikkerhed
Hurtig lån

Hvorfor låne små beløber uden sikkerhed på nettet?

Som du kan læse dig til, er der altså rigtig mange fordele ved at vælge et mindre lån gennem en online låneudbyder.

Fordele ved små lån

 • Du bestemmer selv, hvordan du vil bruge pengene
 • Små lån online er uden krav om sikkerhed
 • Behandlingstiden foregår lynhurtigt

Udover at du kan glæde dig over at behandlingstiden er meget kortere sammenlignet med et almindeligt banklån, er det også muligt at låne til præcis det, du står og mangler.

Med andre ord er der altså ingen online låneudbyder, der vil blande sig i, hvordan du har tænkt dig at bruge pengene – og det er noget, som flere og flere danskere benytter sig af.

En anden klar fordel er dog, at det er fuldstændig muligt at finde små lån uden sikkerhed til forskel fra mange almindelige banklån.

Når du låner uden sikkerhed, skal du altså ikke stille hverken bolig eller andre værdigenstande i pant, hvorfor du ikke løber samme risiko ved at låne penge.

Dertil kommer den hurtige behandlingstid, hvor der ofte ikke går mere end 1 hverdag, fra du ansøger, til pengene er tikket ind på din NemKonto.

Fordelene er mange ved at optage et mindre, hurtigt lån på nettet – men husk på, at det normalt kun er muligt at låne et lille beløb på op til 20.000 kroner.

Hvis du derfor har brug for et større beløb at gøre godt med, bør du i stedet vælge at gå på jagt efter de større forbrugslån på nettet.

Lån små beløber, men vær opmærksom på…

Selvom der uden tvivl er mange fordele ved at låne små lån gennem en online udbyder, er det også vigtigt at forstå, at der er visse ting, du bør være opmærksom på.

Et lån er under ingen omstændigheder gratis, og det er derfor dit eget ansvar at sørge for at sikre dig, at du vælger den billigste løsning – og glem ikke at afstemme lånets omkostninger med dit budget, før du hæfter dig for et lånebeløb.

Her kan en sammenligningsportal være til stor hjælp, da de kan oplyse dig om samtlige omkostninger forbundet med hvert enkelt lån – og du får derfor et bredt overblik over dine muligheder.

Til forskel for større og mere alsidige lån, bør det også nævnes at det oftest heller ikke er unormalt, at det mindre lån skal betales tilbage inden for forholdsvis kort tid alt afhængig af, hvor lille et beløb der er tale om.

Inden du derfor optager det første og det bedste lån, du finder på nettet, er det altid nødvendigt at sikre dig, at du har råd til at betale det fulde beløb inden tilbage, indenfor den gældende løbeperiode.

Sådan ansøger du om et lille beløb online

Er du klar til at gå på jagt efter små lån til dine behov? I så fald kan du glæde dig over, at det er nemmere end nogensinde. Du skal blot følge nedenstående trin for at komme tættere på den perfekte lånemulighed:

I dag findes der et væld af forskellige låneudbydere, der alle har noget forskelligt at byde på. For at finde det rette lån til dig, kan du med fordel anvende en sammenligningstjeneste – for eksempel Fairlån.

Du vil hurtigt finde ud af, at stort set alle ansøgningsformularer for små lån er mere eller mindre identiske på tværs af udbydere.

Som regel skal du kun udfylde et par basale oplysninger om dig selv, da resten vil blive indhentet via dit NemID.

Når du har underskrevet din ansøgning med dit NemID, vil udbyderen være i stand til at foretage et automatisk kredittjek af dig og din økonomiske situation.

Vurderes du kreditværdig, får du som regel svar på din ansøgning på skærmen med det samme – men der kan dog gå op til en time.

Når den endelige låneaftale er i hus og skrevet under, skal du blot vente på at pengene tikker ind på din konto.

Den enkelte udbetalingstid kan variere afhængig af din udbyder, din bank og hvilket tidspunkt på dagen, du indsendte din ansøgning. Du kan dog være sikker på, at du vil modtage pengene hurtigt.

Så snart, det lille beløb står på din konto, er det helt op til dig, hvordan pengene skal bruges. Du kan altså vælge at forkæle dig selv med en ny garderobe, eller betale en regning ud – det styrer du helt selv!

Populære udbydere af små lån tæller blandt andre:

Lån små penge ved hjælp af Fairlån

I dag er der ingen grund til at gå på jagt efter de små lån online på egen hånd.

Lånemarkedet har efterhånden vokset sig stort, at der i dag findes flere udbydere end nogensinde der specialiserer sig i de populære, små lån.

Det betyder også, at det kan blive noget tidskrævende for dig at finde den udbyder, der passer bedst til dine behov og ønsker.

På Fairlån er alt det hårde forarbejde gjort for dig.

Vores transparente og gratis sammenligningstjeneste vil præsentere dig for en omfattende liste over relevante lånemuligheder til dig.

Da alle renter og andre omkostninger forbundet det enkelte lån altid oplyses, kan du altså hurtigt vurdere, hvilket lån der i sidste ende er det billigste.

Når du har besluttet dig for et lån, er det bare tilbage at klikke dig videre til udbyderens hjemmeside, hvor du øjeblikkeligt kan gå i gang med at indsende din låneansøgning.

At komme i gang med at finde og sammenligne lån ved hjælp på Fairlån er altså ganske nemt og enkelt.

Spørgsmål om små lån

Hvor finder jeg små lån?

De små lån findes på nettet blandt online låneudbydere, der tilbyder lån fra 100 eller 1.000 kroner. For at gøre lånejagten nemmere for dig, har vi samlet et udvalg af de bedste små lån her.

Kan jeg låne et lille lånebeløb trods RKI?

Nej, du kan (som regel) ikke låne penge trods RKI. Det gælder både for små lån og større forbrugslån på nettet. Når du er registreret i et gældsregister, er du stemplet som “dårlig betaler” og vil derfor ikke blive vurderet kreditegnet. Dog kan du søge om kautionistlån, som f.eks. Tando tilbyder, hvor du kan få en medansøger (kautionist) til at godkende dig som låntager. Her er det altså din kautionists godkendelse af dig, der vægter højere end din kredithistorie.

Hvem kan optage små lån på nettet?

Alle myndige danskere kan i princippet søge om små lån på nettet. De fleste udbydere sætter dog yderligere krav til alder, indkomst, statsborgerskab og bopæl. Som udgangspunkt skal du være fyldt 18 år, have en fast indkomst, være dansk statsborger og bo i Danmark. Derudover må du ikke være registreret i et gældsregister. Kravene er dog ikke ens over hele linjen, hvorfor du bør sammenligne små lån, før du ansøger. Sammenlign her.

Hvornår bliver små lån udbetalt?

Små lån kaldes også får hurtige lån, da behandlingstiden normalt ikke tager længere end 1 time. Du får ofte svar med det samme pr. mail, hvorefter pengene bliver overført til din konto efter et par minutter. Benytter udbyderen sig af straksoverførsel, vil pengene allerede stå på din konto i løbet af 1-2 minutter. Læs mere om hurtig lån her.

Det siger vores brugere

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Nævnt i