Ekstreme benzinpriser gør køreturen ekstra dyr

Skræmmer benzinpriserne dig fra bilkøbet

Hvis du er bilejer, har du med garanti bemærket, at benzinpriserne er skudt helt i vejret. Desværre er der endnu dårligere nyheder på vej, da man forventer, at priserne på benzin kan nå op på over de 20 kroner pr. liter inden for den nærmeste fremtid. Det sker, fordi EU-landene er blevet enige om sanktioner på den russiske olie, hvilket desværre ender med at påvirke benzinpriserne negativt.

Hvad betyder benzinpriserne for din dagligdag?

Hvis du kører på arbejde eller ofte bruger bilen, skal du være forberedt på, at det nu bliver meget dyrere for dig. På grund af sanktionerne vil prisen på olietønder som udgangspunkt stige en anelse, hvilket vil have en naturlig effekt på benzinpriserne. Man frygter dog, at oliepriserne i fremtiden bliver mere ekstreme, hvilket kan sende literprisen op på over 20 kroner.

Det har naturligvis en ret ødelæggende effekt på mange økonomier, da du nu skal betale langt mere pr. kilometer. For nogle kan det ende med, at de simpelthen må finde et andet transportmiddel, hvis de skal kunne komme frem og tilbage til en overskuelig pris, og derfor droppers muligheden for et billån og drømmen om en ny bil. 

I øjeblikket koster en olietønde 830 danske kroner. Dette forventes umiddelbart at stige til ca. 865 kroner på grund af sanktionerne. Man frygter dog en tøndepris på over 1.200 kroner, hvilket vil resultere i endnu højere benzinpriser.

Nogle vil være nødsaget til at optage et forbrugslån, så de kan have penge nok til at klare benzinpriserne. Et forbrugslån vil typisk være et lån, som optages og derefter bruges inden for en relativ kort periode. Lånet vil typisk være til ting og oplevelser, som vi forbruger, hvilket også gælder benzin.

Hvad betyder benzinpriserne for din dagligdag

Skræmmer benzinpriserne dig fra bilkøbet?

Har de stigende benzinpriser fået dig til slå koldt vand i blodet omkring et nyt bilkøb? Så er du helt sikkert ikke den eneste. Benzinpriserne kan i værste tilfælde nemlig ende med at blive højere end nogensinde før, og det har naturligvis en stor effekt på forbruget, når man anskaffer sig en ny bil.

Vil du spare penge på selve bilkøbet, så du har mere tilovers til de høje benzinpriser, kan det være en løsning at købe en brugt bil frem for en helt ny. Der er nemlig væsentligt store prisforskelle på nye og brugte biler.

Der er dog alligevel forholdsvist gode nyheder, når det kommer til benzinpriserne. Peter Rasmussen, der er brændstofsdirektør hos Circle K, forventer umiddelbart ikke, at priserne vil stige til det ekstreme. Han mener nemlig, at de asiatiske lande vil tage sig af den russiske olie, som vi pålægger sanktioner, og give plads til de europæiske lande til at købe den olie, som de normalt ville købe.

Er du derfor på udkig efter et billigt billån, så du kan få den splinternye bil hjem, behøver du måske ikke at sidde helt ude på stolekanten alligevel. Billånet kan findes hos mange forskellige låneudbydere med ganske fornuftige renteprocenter. Lånet og renten på et billån følger heldigvis ikke benzinpriserne, så du behøver ikke at bekymre dig i forhold til en god låneløsning til din nye bil.  

Sådan får det du bedste overblik over lånemulighederne

Der er mange muligheder, når det kommer til at finde det rigtige lån. Det kan derfor være en god idé at gøre det hele lidt mere simpelt over overskueligt, så du finder det du leder efter første gang. Du kan blandt andet anvende disse gode råd:

  • Brug et sammenligningsværktøj for at hurtigere finde flere valgmuligheder
  • Skab et overblik, så du lettere kan vælge den rigtige løsning 
  • Find flere gode råd til dit billån eller et andet ønsket lån
  • Få professionel rådgivning for at gøre processen hurtigere og lettere
Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Nyheder > Ekstreme benzinpriser gør køreturen ekstra dyr