Billige lån online

Det kan være svært at finde et lån som er billig i renter og ÅOP. Hos fair-laan har vi derfor skabt en oversigt til dig, så du nemt og bekvemt kan skabe dig et overblik hjemmefra. Få overblikket i dag og:

 • Find den låneudbyder, som passer til dig
 • Ansøg hos låneudbyderen
 • Få svar på ansøgningen allerede efter kort tid

Find de billigste lån online ved hjælp af vores oversigt og find den udbyder som opfylder dine behov.


entrepreneur-working-on-his-macbook

Billige lån – hvor finder du dem?

De fleste mennesker, der har brug for at låne penge, ønsker naturligvis at finde det billigst mulige lån.

Billige lån er attraktive og giver mulighed for at opfylde dine drømme – uden at det kommer til at koste dig alt for meget.

Derudover er der også andre ting, som skal tages i betragtning i forbindelse med optagelsen af et lån.

For eksempel kan det være, at du har brug for penge hurtigt. Derfor er behandlingstiden af ansøgningen en afgørende faktor for dig. Det kan også være at det er nødvendigt at holde den månedlige ydelse nede, hvormed den samlede udgift til lånet stiger.

Find billige lån, men forbered dig inden

Når du skal finde billige lån, må du forinden have styr på en del forhold – især vedrørende din økonomi. Du skal først og fremmest beslutte dig for, hvor meget du reelt har brug for at låne, og du skal kende dit månedlige rådighedsbeløb temmelig præcist.

Det er vigtigt at kende sit eget rådighedsbeløb, så du hurtigt kan få et overblik over, hvor meget du kan afbetale lånet med månedligt.

På den måde har du et realistisk udgangspunkt for at starte med at sammenligne lånetilbud og vælge den bedste løsning for dig.

Men det er ikke alt.

Løbetiden er afgørende for dig i forbindelse med afviklingen af lånet. Løbetiden bestemmer nemlig, sammen med ÅOP og beløbet du vil låne, hvor meget du skal tilbagebetale hver måned indtil lånet er udlignet.

Sådan forbereder du dig

Vejledningen her på siden er en guide, som du kan bruge for at være bedst muligt forberedt, når du skal søge efter billige lån.

Det er nemt at søge efter forskellige lånetyper, når først dit udgangspunkt er i orden.

Alt du skal gøre er at indtaste nogle få oplysninger. Herefter vil du blive præsenteret for en række mulige låneudbydere.

Har du fået et indtryk af hvilke låneudbydere, der opfylder dine krav bedst, burde du derefter ansøge om et lån hos dine favoritter. Det er altid en god idé at ansøge hos flere låneudbydere. På denne måde øger du dine chancer for at få et accept hos en af dem.

Bliver man afvist af en låneudbyder, er der stor chance for at bliver accepteret af en anden.

Det er vigtigt at man angiver de korrekte oplysninger når man ansøger om et lån. Oplysningerne bliver brugt til at vurdere hvorvidt du er berrettiget til at optage et lån. Skulle du angive forkerte oplysninger så vil du ikke komme i betragting til et lån.

1. Hvor meget vil du låne?

For at kunne starte med at søge må du først og fremmest have besluttet dig for, hvor mange penge du skal låne. Det lyder indlysende, men det er vigtigt, at du låner et passende beløb. Dette betyder, at du bør ansøge om at låne det beløb, du reelt har brug for – hverken mere eller mindre.

Låner du for lidt, skal du måske senere søge om at låne mere, hvilket bliver dyrere end nødvendigt. Låner du for meget, bliver det også dyrt.

Beslut dig derfor for, hvor meget du ret præcist har brug for, og ansøg så om dette beløb.

Er du i tvivl om, hvor meget du vil komme til at bruge, så regn først på det, du ønsker at finansiere med pengene, inden du tager et lån.

Vælg månedlig ydelse med omhu

 • Lav et detaljeret budget. Sådan kender du præcist dine udgifter og dit månedlige rådighedsbeløb.
 • Sæt et realistisk beløb, hverken for meget eller for lidt. Vælger du en for høj månedlig ydelse, risikerer du ikke at kunne overholde låneaftalen. Vælger du for lav ydelse, bliver det unødigt dyrt for dig at betale lånet tilbage.
 • Afstem løbetiden. Lånets løbetid har meget at gøre med, hvor dyrt lånet vil blive. Bliver lånet betalt hurtigere, vil renterne ikke blive pålagt lige så mange gange som ved et låne med en længere løbetid.

2. Stort eller lille beløb?

Inden du begynder på selve søgningen efter billige lån, skal du have en ide om, hvor hurtigt du har brug for pengene.

Har du fastlagt det beløb, du har brug for at låne og kender dit månedlige rådighedsbeløb, kan du også se, hvad du reelt kan afdrage lånet med månedligt. Hvis du ønsker at låne et mindre beløb, så bliver dette, i de fleste tilfælde, udbetalt meget hurtigt.

De fleste kviklån kan modtages efter få timer. Hvornår du får pengene udbetalt afhænger dog af tidspunktet, du ansøger om lånet på. Ansøger du indenfor låneudbyderens åbningstid, har du også gode chancer for at få pengene på din konto samme dag.

Skal du låne et større beløb, må du regne med en længere behandlingstid, hvor låneudbyderen tjekker din kreditværdighed mere grundigt. Dette gør låneudbyderen for at forsikre sig selv om, at lånet også kan afbetales.

Inden søgningen skal du derfor...

 • Fastsætte et præcist og realistisk lånebeløb
 • Lave et detaljeret budget, så du kender dit præcise rådighedsbeløb
 • Vælge månedlig ydelse med omhu, hverken for lidt eller for meget
 • Finde ud af hvor lang tid du kan vente på at få pengene.

Sammenlign lånetilbud

Du skal nu i gang med at søge efter billige lån.

Og det gør du som udgangspunkt ved at indtaste lånebeløbet og den månedlige ydelse, du ønsker. Du vil da blive præsenteret for en række låneudbydere og deres tilbud.

Du skal nu sammenligne de forskellige tilbud – og her er flere ting at holde øje med.

For det første skal du være opmærksom på, at lånets løbetid, altså den tid du skal bruge for at betale lånet tilbage, naturligvis hænger sammen med den månedlige ydelse.

Høj ydelse giver kort løbetid og dermed billigere lån. Dog er det bedre at betale mere i renter for også at have muligheden for at kunne betale de månedlige rater.

Derfor skal du fastholde, hvor meget du præcis vil kunne overskue at betale hver måned – og ikke sætte afbetalingsbeløbet for højt.

1. Vær realistisk og husk ÅOP

Det er vigtigt, at du ikke sætter afbetalingsbeløbet for højt i forhold til, hvor meget du har mulighed for at betale hver måned.

Du bør holde fast i det månedlige beløb du ved, du kan klare at betale hver måned.

Herefter kan du se hvilke låneudbydere, der giver de bedste betingelser med afsæt i denne konkrete ydelse.

For at kunne sammenligne de forskellige tilbud skal du være opmærksom på flere ting, især det der kaldes en Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP).

Når du har fastsat lånebeløbet og den månedlige ydelse, kan du sammenligne ÅOP for de forskellige lånetilbud.

Foruden ÅOP skal du også holde øje med en andre vilkår for hvert lånetilbud. Dette kan for eksempel være fleksibiliteten i forbindelse med afdragene.

Årlige Omkostninger i Procent

ÅOP sammenfatter alle årlige omkostninger ved det enkelte lån.

ÅOP indeholder derfor både den rente, du skal betale, de forskellige gebyrer, stiftelsesomkostningerne osv.

2. Vær OBS på generelle vilkår for lånet

En vigtigt ting under de generelle vilkår for lånet er for eksempel, at du kan være interesseret i at have nogle betalingsfrie måneder igennem året. Det kan være rart nogle måneder at have ekstra luft i budgettet.

Hold derfor øje med hvilke låneudbydere, der tilbyder betalingsfrie måneder.

I det hele taget tilbyder nogle låneudbydere en større grad af fleksibilitet i forbindelse med tilbagebetalingen, end andre udbydere gør.

3. Ændringer i tilbagebetalingen

Det kan hænde, at du pludselig har fået forbedret din økonomi og derfor gerne vil indfri lånet hurtigst muligt. Det kan også være at den modsatte situation opstår, hvor du opdager, at det er nødvendigt for dig at forhøje lånet. Du kan derfor ønske at ændre din tilbagebetalingsordning.

Men hvordan forholder de forskellige låneudbydere sig til disse situationer?

Det er derfor vigtigt at undersøge:

 • Vil der opstå ekstra udgifter, hvis du undervejs ønsker at forhøje lånet – og hvor høje vil disse være?
 • Hvordan ser det ud, hvis du får muligheden for at tilbagebetale hurtigere end aftalt? Kan du så spare penge, eller skal du stadig betale renterne, som ville være blevet pålagt lånet i løbet af afviklingen?

Vælg flere låneudbydere

Du skal ikke nøjes med kun et vælge én eller to, som ser gode ud.

Vælg mindst 4-5 stykker og send ansøgninger af sted til dem.

Du binder dig ikke ved at ansøge – så du løber ingen risiko.

Får du et accept af flere banker, har du mulighed for at vælge hvilket tilbud, der passer bedst til dine ønsker og behov. Du øger samtidigt dine changer for a få et lån af en af de ansøgte låneudbydere.

4. Modtag en stak lånetilbud

Mange låneudbydere har ikke svar på alle spørgsmål, der kan komme op i forbindelse med optagelsen af et lån.

Derfor vil du opleve at du først vil kunne se detaljerne i vilkårene, når du modtager et lånetilbud fra de enkelte udbydere.

Dette hænger især sammen med, at låneudbyderne først vil tjekke din kreditværdighed, inden de giver dig et endeligt tilbud. De fleste udbydere sender dig et svar på ansøgning indenfor ganske kort tid. Ansøger du i låneudbyderens åbningstid, vil du have en stor chance for at få et svar allerede efter nogle timer.

5. Betingelser for at kunne ansøge om lån

Inden du sender dine låneansøgninger af sted, skal du dog også være opmærksom på de betingelser, de forskellige låneudbydere sætter for at kunne give dig et lånetilbud.

Du skal for det første give nogle oplysninger om dig selv og din økonomiske situation. Disse oplysninger bruger låneudbyderen til at vurdere din kreditværdighed. En vis minimumsalder er den første betingelse, og her er det mindst 18 år der gælder.

En del udbydere sætter grænsen højere.

Desuden må du hos de fleste udbydere ikke være registreret i RKI for at kunne komme i betragtning til et lån hos dem. Der findes dog stadig udbydere, som også godkender personer, der er registreret i RKI. Her er renterne dog højere end ved andre lån.

Yderligere betingelser for ansøgning

Ofte skal du også:

 • Være bosat i Danmark
 • Have mobiltelefon og en e-mail adresse
 • Have en bankkonto i en dansk bank
 • Kunne dokumentere fast indtægt

6. Varierende betingelser for større og mindre lånebeløb

Hvis du leder efter billige lån til et større lånebeløb, må du regne med skærpede betingelser for at optage lånet. Ved beløb på for eksempel 100.000 kr. eller mere vil du normalt skulle fortælle, om du bor i ejerbolig, om du har anden gæld, om du bor alene eller sammen med nogen, om du har børn osv.

Søger du derimod om et mindre forbrugslån, vil du sjældent blive bedt om mange oplysninger.

7. Søg to personer sammen – det giver fordele!

Søger du om et lån sammen med en anden person, er der faktisk gode chancer for, at I får et bedre tilbud, end hvis du ansøger alene. Dette skyldes, at låneudbyderen vurderer, at jeres kreditværdighed er bedre, når I er to sammen om at dele forpligtelserne for lånet.

Trygheden ved at være to om at låne, giver derfor et billigere lån for jer.

Du har nu lært...

 • Afstem lånets løbetid i forhold til din valgte månedlige ydelse
 • Undersøg de øvrige vilkår for lånet
 • Sammenlign ÅOP for de enkelte lån
 • Udvælg en pæn gruppe udbydere og send ansøgninger til disse

Sammenlign konkrete lånetilbud

Vi er nu nået til den sidste del af proceduren for ansøgning om billige lån.

Denne del handler om at sammenligne de konkrete lånetilbud for til sidst at kunne vælge det allerbedste lån og underskrive låneaftalen.

Når du har afsendt lånetilbud til de forskellige låneudbydere, vil du efter kort tid modtage svar med besked om din kreditvurdering. Får du afslag, kan du søge igen – men vent da nogle dage og prøv derefter igen med et mindre lånebeløb.

Bliver din ansøgning godkendt, skal du nu til at sammenligne lånetilbud.

Vær opmærksom på ÅOP samt øvrige vilkår

Som førhen skal du især hæfte dig ved de Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) – og glem ikke at sammenligne de øvrige vilkår:

 • Tilbyder de enkelte lånetilbud betalingsfrie måneder? 
 • Hvor fleksible er tilbuddene i forhold til tidligere indfrielse eller forhøjelse af lånet? 
 • … osv osv.

Tag dig tid til at kigge det hele ordentligt igennem, inden du vælger den bedste løsning for dig.

Underskriv med NemID

Når du til sidst har valgt det lånetilbud, der passer dig bedst, skal du underskrive aftalen med dit NemID og returnere den underskrevne låneaftale.

Det er en sikker og nem måde at underskrive med dit NemID, hvilket er en fordel for både dig og låneudbyderen.

Så snart låneaftalen er underskrevet og sendt retur til låneudbyderen, er aftalen bindende. Nogle udbydere tilbyder dog en fortrydelsesret på 14 dage.

Du ved nu...

 • Via e-mail modtager du hurtigt svar på din kreditværdighed
 • Det er vigtigt at sammenligne de enkelte tilbud – især ÅOP
 • Husk at sammenligne øvrige vilkår
 • Underskriv den valgte låneaftale med NemID og returner den

Godkend låneaftale og få lånet udbetalt

Når du har underskrevet og returneret den bindende låneaftale, vil du hurtigt efter få besked på, at låneaftalen er modtaget og godkendt.

Samtidig får du besked om, hvortil lånebeløbet udbetales, og hvornår du vil modtage pengene.

Blandt de oplysninger, du har opgivet ved ansøgningen af lånet, har du selvfølgelig givet kontonummeret til den bank, pengene skal udbetales til.

Ret til at fortryde lånet

Nu skal du blot vente på, at lånebeløbet udbetales. Ved mindre forbrugslån udbetales pengene ofte samme dag, som aftalen er godkendt. Ved større lån vil der ofte gå nogle dage.

I alle tilfælde skal du være opmærksom på, at du indenfor 14 dage har ret til at fortryde lånet.

Leverer du hele lånebeløbet tilbage indenfor 14 dage, vil du normalt kunne undgå at betale renter eller stiftelsesomkostninger. Dog vil du nok skulle regne med et vist ekspeditionsgebyr. Tjek derfor generelle vilkår.

Held og lykke med låneansøgningen!

Følger du de angivne råd, er der dog ringe risiko for, at du vil fortryde.

Du vil med stor sandsynlighed kunne finde et billigt lån, der passer til netop dig.

Forarbejdet betaler sig helt bestemt, fordi du da har større sandsynlighed for at finde den bedste løsning.