Saml dine lån i dag!

Har du flere end ét lån? Og søger du en måde, hvorpå du kan samle dine lån, så du lettere kan følge med afbetalingen?

Så er et samlelån noget for dig. Hos Fairlån giver vi dig:

 • Informationer om et samlelån
 • Fordele og ulemper ved at samle dine lån
 • Informationer om tre udbydere, som kan hjælpe dig med at samle dine lån

Det behøver ikke være besværligt at blive gældfri. Hos Fair-laan hjælper vi dig med at få overblikket over din private økonomi tilbage på få minutter.

Hvad betyder konsolidering af lån?

Når du som forbruger ønsker at foretage en konsolidering af lån, ønsker du at få en mulighed for at få et lån, som kan dække over alle dine andre lån.

Med andre ord: du får alle dine lån samlet til ét stort lån.

Når du samler alle dine lån til et stort lån, kan det give dig mere ro i sindet og mere til. Der er dog også ulemper ved at foretage en konsolidering af lån.

Fordele ved et samlelån

Den helt store fordel ved at samle alle dine lån til et stort lån er, at du meget hurtigere kan skabe dig et overblik over din private økonomi igen.

Derudover har du også meget nemmere ved at overskue afbetalingen af lånet, idet du nu kun skal tilbagebetale ét lån.

Ydermere er der også ofte penge at spare ved at samle alle dine lån til et enkelt lån. Når du låner penge flere steder, betyder det også, at du betaler renter og gebyrer flere steder.

Dette er dog ikke tilfældet, når du samler alle dine små lån til et stort lån.

Har du kun ét lån, du skal afvikle, vil du også kun skulle betale renter og gebyrer for det ene lån.

Da lånebeløbet ofte vil være lidt højere, idet du lægger dine lån sammen, kan du derudover højst sandsynligt også få tilbudt lavere renter til dit lån, hvilket gør dit samlelån billigere.

Endnu en fordel ved at samle dine lån er, at du kan få tilpasset afviklingen af lånet til dine behov.

Har du i øjeblikket svært ved at følge med regningerne, da dine udgifter overstiger din indkomst, vil du kunne aftale en tilbagebetalingstid med låneudbyderen, som passer til dig.

På denne måde kan du være med til at bestemme, med hvor meget du ønsker at tilbagebetale lånet hver eneste måned, og vil ikke være tvunget til at tage endnu et lån, når en uventet regning kommer.

Fordele ved et samlelån - kort forklaret:

 • Du kan få overblikket over din private økonomi tilbage
 • Det bliver mere overskueligt at sørge for tilbagebetaling
 • Du kan tilpasse tilbagebetalingsbeløbet til din økonomi
 • Du kan spare penge i gebyrer

Ulemper ved refinansiering af lån

Ulempen ved at refinansiere dine lån er, at nogle banker ikke gør det muligt for dig at lave et samlelån. Lån af banker bliver ikke kun udbudt, så du kan låne penge, men også så bankerne kan tjene penge.

Ønsker du pludseligt at afbetale dit lån hos banken og i stedet tage et lån et andet sted, mister banken de renter, som de ellers ville have tjent på dig. Derfor skal du i mange tilfælde betale et højt gebyr, hvis du ønsker at afbetale lånet før tid.

Inden du derfor søger efter et samlelån for at spare penge i renter, skal du være opmærksom på, om du skal betale et gebyr for at afvikle dit lån før tid. Du finder ud af, om du skal betale et gebyr og hvor højt dette gebyr er, ved at kigge i din låneaftale.

Når du ønsker at samle sine lån, handler det her ofte om et større beløb, idet du skal have dækket omkostningerne for alle mindre lån, som du har taget.

Dette betyder samtidig, at løbetiden på det lån, du får refinansieret, vil være længere, og du vil dermed tage længere tid om at blive gældfri.

Ulemper ved et samlelån - kort forklaret:

 • Nogle låneaftaler kan ikke afvikles, før tid uden betaling af et gebyr
 • Du vil bruge længere tid på at blive gældfri igen
 • Der er altid omkostninger forbundet med et nyt lån

Omkostninger ved refinansiering

Når du søger efter at få dine lån samlet til et samlet lån, så vil det koste lidt i gebyrer og renter. Hvor højt beløbet er, kommer dog an på, hvordan dine låneaftaler ser ud. Som tidligere nævnt, tager nogle banker et gebyr, hvis du ønsker at afvikle dit lån før tid.

Tager bankerne dog ikke et gebyr, vil du kun skulle betale for de gebyrer, som din udbyder af samlelån kræver af dig. Derudover vil der selvfølgelig komme nye rentesatser til dit nye lån, som vil blive pålagt lånet gennem låneperioden.

Samlelån trods RKI

Har du mistet overblikket over dine betalinger, og er du derfor blevet registreret som dårlig betaler, er det svært at finde en mulighed for at samle dine lån.

Langt de fleste udbydere i dag ønsker ikke at låne penge til personer, som er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Søger du derfor efter en låneudbyder, som tilbyder lån på trods af RKI, vil du formentlig komme til at lede længe.

Hos langt de fleste seriøse udbydere er det et krav, at du ikke er registreret som dårlig betaler.

Du vil derfor straks få et afslag når du ansøger.

Du har således kun én mulighed, hvis du stadig ønsker at få samlet dine lån. Du skal sørge for at blive slettet fra listen hos RKI eller Debitor Registret.

Du kan blive slettet på 2 forskellige måder.

 • Enten kan du vælge at vente 5 år indtil du automatisk vil blive slettet fra listen, eller…
 • du kan sørge for at tilbagebetale regningen hos virksomheden, som har registreret dig som dårlig betaler.

Her kan du få samlet din gæld

Der findes mange online udbydere, som tilbyder dig, at du kan få dine lån samlet hos dem. Her er tre online banker som tilbyder dig muligheden for refinansiering.

Ikano Bank

Ikano Bank tilbyder, at du kan få samlet dine lån, hvis beløbet ligger mellem 75.000 kroner og 300.000 kroner. Overstiger dit beløb 300.000 kroner, kan du tage et lån fra, så beløbet passer.

Hos Ikano Bank laver de ingen særbehandling af enkelte kunder. Alle bliver behandlet ens.

Har du derfor en dårligere kreditværdighed, så vil du stadig få tilbudt samme rente som en person med en bedre kreditværdighed.

En klar fordel ved Ikano Bank er at de tager sig af papirarbejdet hos dine tidligere låneudbydere. Det gør det nemmere for dig at flytte dine lån til Ikano Bank.

Derudover får du kun tilbudt et lån som kan dække over dine nuværende lån, hvis Ikano Bank kan se, at du på denne måde kan spare penge.

Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian tilbyder de også, at du kan søge om refinansiering af dine lån.

Hos Bank Norwegian kan du sammenlægge lån fra 5.000 kroner til 400.000 kroner. Renten på lånet er fast og tilbydes fra 8,99% til 26,81%.

Ligesom Ikano Bank, tager Bank Norwegian sig også af at få afviklet dine andre lån.

Renten, som du får tilbudt, bliver bestemt individuelt efter Bank Norwegian har foretaget en kreditvurdering af dig. Oprettelsesgebyret ligger mellem 0 til 950 kroner. Der bliver tilskrevet renter hver måned.

Ekspres Bank

Hos Ekspres Bank kan du konsolidere dine lån fra 75.000 kroner til 500.000 kroner. Også Ekspres Bank sørger for, at få dine nuværende lån indfriet. Det betyder, at du ikke selv behøver at kontakte hver enkelt udbyder.

ÅOP før skat, som tilbydes, er fra 8,10% til 18,15% af dit samlede lån. I modsætning til Bank Norwegian, tilbyder Ekspres Bank en variabel debitorrente. Dette betyder, at renten kan stige eller falde i løbet af afviklingen af lånet. Rentesatsen ligger på 6,99% til 15,99%.

Hos Ekspres Bank koster stiftelsesgebyret af lånet 1% af et samlede lånebeløb.