Minilån- finansieringen til mindre drømme

Skal du finde finansieringen til en ny vaskemaskine, eller mangler du penge til resten af måneden? Ligemeget hvad du skal bruge pengene til, kan du hos os finde de bedste udbydere indenfor minilån.

Vi tilbyder:

 • Informationer om udbyderne af minilån
 • En oversigt over priserne indenfor minilån
 • Mulighed for at du kan ansøge hos din favorit allerede i dag

Fair-laan har gjort det nemt for dig at finde en udbyder, der passer til dine behov. Ansøg og få pengene udbetalt allerede i dag!

Minilån – Find det rigtige minilån nu

Minilån er blevet enormt populære i de seneste 6 år, hvor antallet af forbrugere, der har taget et minilån, er steget fra 7.420 i 2010 til 75.000 i 2014.

Med et minilån kan du:

 • Ansøge online med NemID
 • Få svar på din ansøgning inden for få sekunder
 • Få pengene på din konto i løbet af 30 minutter.

At optage et minilån er med andre ord langt nemmere og hurtigere end at tage et banklån, hvor du skal ringe til din bankrådgiver og booke et møde, før du får et lånetilbud.

Hvad er et minilån?

Der findes utallige former for lån, og der er stor forskel på renterne, vilkårene og fordelene.

Et minilån er typisk et online lån mellem 500 og 10.000 kroner.

De færreste traditionelle banker tilbyder lån i denne størrelsesorden, da de skal sætte et større apparat i gang, når de laver en kreditvurdering end online banker skal.

Derfor tilbyder banker her ofte, at forbrugeren (i stedet for at optage et lån), kan lave et overtræk på kontoen. Generelt vil dette dog kun være muligt i et eller få måneder.

Derudover er et overtræk tit også forbundet med høje renter, hvilket kan føre til, at du oplever at skulle tilbagebetale meget mere, end det beløb du  har benyttet dig af.

Valg af online bank

En traditionel bankrådgiver skal have din årsopgørelse, kigge dine kontoudskrifter igennem og lave en vurdering af, hvor god din samlede kreditvurdering er.

Det tager nogle mandetimer at bearbejde en ansøgning om et lån ved en bank. En online bank kan derimod meget hurtigere vurdere en ansøgning.

Online banker foretager en kreditvurdering ved at du indtaster dine NemiD oplysninger, hvorefter der bliver fortaget en automatisk analyse af dine indberettede tal til det offentlige som f.eks. din årsopgørelse.

En automatisk kreditvurdering er behæftet med mere risiko end en traditionel kreditvurdering, hvorfor online lån typisk er dyrere end traditionelle banklån.

Til gengæld kan du låne et mindre beløb, hvilket ofte betyder, at de samlede kreditomkostninger er mindre, selvom renten er højere.

Selvom renten typisk er højere ved et online lån, er der dog en række fordele, som du ikke får ved et traditionelt banklån. Det tager få minutter at få godkendt sin ansøgning, pengene kan være på kontoen inden for 30 minutter og enkelte online låneudbydere tilbyder unikke fordele såsom:

 • Lån 4.000 kroner gratis i 30 dage
 • Betal lånet ud, når du vil
 • Forsikring mod arbejdsløshed

Minilån er hurtige penge nu

Med et minilån kan du have pengene på din konto i løbet af 30 minutter.

Det er hurtigt og nemt – men pas på med at blive for fristet.

Der er mange penge at spare ved at sammenligne ÅOP (Årlig Omkostning i Procent). Ved at kigge på ÅOP frem for debitorrenten får du et bedre sammenligningsgrundlag, da ÅOP dækker over alle omkostninger i forbindelse med stiftelse af lånet.

Andre omkostninger, ud over renten, kan være stiftelsesgebyrer, ekspeditionsgebyrer, kurtage og/eller tinglysningsgebyrer. Disse omkostninger er regnet med i ÅOP satsen.

ÅOP er dog relativt misvisende ved kortfristede SMS lån på f.eks. 30 eller 45 dage, da stiftelsesomkostningerne er relativt høje i forhold til lånebeløbet, men renten er normal.

Dette betyder, at ÅOP’en er tårnhøj på trods af at det beløb du ønsker at låne er relativt lille.

ÅOP på et minilån

Som nævnt tidligere, spiller de årlige omkostninger i procent en vigtig rolle, når du optager et minilån. Dette er fordi, ÅOP’en bestemmer hvor dyrt et lån, vil blive.

Da et minilån generelt kan afvikles forholdsvis hurtigt, kan du dog også vælge et lån med en højere ÅOP. Det vigtige her er, at du også er sikker på, at du vil kunne afvikle lånet på den fastsatte tid.

Hvis du skulle opleve, at du ikke har penge til at betale raterne, vil du hurtigt kunne se, at lånet vil blive en dyr fornøjelse.

Ønsker du et lån uden ÅOP, er dette også en mulighed. Her skal du bare kigge efter en udbyder, som tilbyder lån med 0 % i ÅOP.

Minilån til 18 årige

Mange 18 årige vil erfare, at det er svært for dem at få et lån. Dette er fordi, de fleste banker først vil låne penge til personer over 21 år.

Personer over 21 år har generelt flere penge mellem hænderne, da mange i denne alder har et fast arbejde og derved er bedre stillet økonomisk. Derfor har mange banker besluttet, at personer over 21 år først vil komme i betragting til optagelse af et lån.

Dog findes der nogle banker som stadig også tilbyder lån til personer fra 18 år.

Låneselskaber, der tilbyder minilån til 18 årige, er:

 1. Santander
 2. LånLet
 3. Sparxpres
 4. Selene finans

Minilån uden sikkerhed

Alle minilån er uden sikkerhed.

Dette betyder, at du ikke skal stille garanti i din bil, bolig eller lignende. Det gør det nemmere og hurtigere at optage et lån. De fleste online lån er uden sikkerhed, hvilket adskillers online lån som kviklån, forbrugslån og SMS lån fra almindelige banklån.

Dog er lån, hvor du skal stille en garanti, billigere, da låneselskabet har en større sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Ved at stille en garanti giver du banken mulighed for at bortaktionere garantien, så lånebeløbet på denne måde bliver udlignet.

Gratis minilån

Enkelte låneselskaber tilbyder gratis minilån. Det mest populære selskab som tilbyder minilån gratis er VISUS.

Hos VIVUS kan man få et lån helt gratis i 30 dage. Lånebeløbet kan være op til 4.000 kroner.

Dette er et godt tilbud som giver fleksibilitet, hvis du står og mangler et mindre beløb. Til gengæld er lånet kun gratis første gang, du låner, hvorfor det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du forsætter med at tage lån efterfølgende.

Vær opmærksom på risici

Den største risici ved at optage lån er, at du ikke kan betale tilbage. Hvis du ikke kan betale lånet tilbage, begynder renteomkostningerne ved et minilån at vokse relativt hurtigt.

Et lille lån med en forholdsvis høj rente kan hurtigt blive et stort lån, hvis du ikke afdrager over måneder eller år.

Du kan sænke denne risiko ved at opstille et realistisk budget, før du tager et lån.

Ved at opstille et budget får du:

 • et overblik over din økonomiske situation
 • en mulighed for at vurdere dine udgifter og evt. skære til
 • klarhed over hvor meget, du realistisk set kan afdrage hver måned.

For mange husstande vil et afdrag på 3.000 kroner om måneden være urealistisk, hvorfor du kan overveje at sænke lånebeløbet eller forhøje låneperioden, da dette vil sænke det månedlige afdrag. Ulempen ved at forhøje låneperioden er dog, at renteomkostningerne vokser en del.

Ansøg om minilån ved flere udbydere

Det kan betale sig at sammenligne de forskellige låneudbydere på nettet. Dog kan du, ved blot at vælge den bedste, risikere at blive afvist. Derfor kan det betale sig at ansøge om et minilån flere steder.

På denne måde er du bedre garanteret, at du også vil få bevilliget et lån. Vi anbefaler, at du minimum ansøger ved 3-4 steder.

Får du en godkendelse fra flere steder, kan du frit vælge hvilken udbyder, du vil låne fra. Dette kan være med til at give dig en større fleksibilitet for at få det passende minilån.

Forskellige krav ved et minilån

For at komme i betragtning til et minilån skal forskellige kriterier udfyldes. Disse kriterier kan være forskellige, alt efter ved hvilken bank, du ønsker at optage lånet.

Dog har de fleste banker nogenlunde samme regler. Eksempelvis skal du altid være fyldt 18 år for at kunne optage et lån. Derudover må du ikke være registreret i Debitor Registret, RKI eller Ribers Kreditinformation, og du skal have NemID.

NemID er vigtigt i forbindelse med optagelse af et lån online, da du skal bruge NemID til at underskrive låneaftalen, når låneudbyderen har accepteret ansøgningen og ser dig som kreditværdig.

NemID også vigtig, da du dermed kan bevise din identitet online. Ligeledes er NemID’en vigtig for bankerne, da disse benytter din NemID til at tjekke, om du er registreret som dårlig betaler, og hvordan din økonomi ser ud.

Er du registeret som dårlig betaler, så kan du opleve at blive afvist af mange banker. Dette er fordi, bankerne her ser en for stor risiko ved at give et lån, da de er bange for, at du ikke vil være i stand til at afbetale lånet.

Er du registeret som dårlig betaler, står du i de offentlige registre Debitor Registret, RKI eller Ribers Kreditinformation. Omkring 221.000 danskere er registreret i RKI.

Kan jeg blive slettet som dårlig betaler?

Er du registreret i RKI, Debitor Registret eller Ribers Kreditinformation har du nogle muligheder for at slette din registrering igen.

Du bliver registreret, når du skylder en virksomhed penge, men ikke har betalt disse til rette tid – også selvom du har fået tilsendt rykkere for betalingen.

Dog kan din registrering altid slettes igen.

Dette kan gøres på to måder:

 1. Den ene måde at blive slettet i RKI, Debitor Registret eller Ribers Kreditinformation, er at betale det skyldige beløb tilbage.
 2. Kan dette ikke lade sig gøre, bliver du nødt til at vente 5 år, hvorefter registreringen vil blive slettet.

En person kan maximalt være registreret én gang for samme gældspost i 5 år. Er gælden ikke blevet betalt efter 5 år, vil registreringen stadig slettes. Efter 5 år er det ikke muligt for virksomheden (kreditor) at registrere dig igen for samme gældspost.

Nogle internetsider påstår, at de kan slette din RKI registrering ved at du betaler dem penge for det. Dette er dog ikke rigtigt.

De eneste to måder at få din registrering i RKI slettet på, er ved enten at betale det skyldige beløb, eller ved at vente 5 år.

Derfor må du aldrig hoppe på tilbud fra hjemmesider, som påstår noget andet, da det her handler sig om svindlere.

For at undgå at blive registreret som dårlig betaler, er det altid fordelagtigt at sørge for at betale dine regninger i tide og at holde styr på din økonomi, så du heller ikke vil opleve, at pengene ikke rækker til resten af måneden.

Andre muligheder end et minilån

Ønsker du at optage et lån uden sikkerhed, er et minilån ikke den eneste mulighed.

Især når det drejer sig om et større beløb, kan det være fordelagtigt at overveje et forbrugslån eller en kassekredit i stedet for minilånet.

Kassekredit

Ved optagelse af en kassekredit bliver der i samarbejde med banken bestemt et beløb som månedligt må overtrækkes på kontoen. Aftaler du med din bank, at du månedligt kan benytte dig af en kassekredit på 5.000 kroner, har du muligheden for at overtrække din konto med 5.000 kroner.

Dermed giver kassekreditten også mulighed for at kunne benytte sig af dit betalingskort på trods af, at du har brugt pengene som stod på din konto.

Et stort minus ved en kassekredit er dog, at renterne her generelt er højere end ved et forbrugslån. Derfor skal du ved benyttelse af kassekreditten være opmærksom på, hvor høj renten på overtrækkelsen er. Renten afhænger dog af den aftale, du laver med din bank.

Ved optag af en kassekredit, kan det være en god idé altid at overveje, hvad du vil bruge pengene på.

Er det den ene måned ikke nødvendigt at benytte sig af kassekreditten, så burde denne heller ikke benyttes. På denne måde sparer du penge i form af renter, som ved benyttelse af kassekreditten ville opstå.

Er du ikke opmærksom på dit forbrug, kan du risikere, at du konsekvent bruger flere penge end nødvendigt.

Forbrugslån

En fordel, ved at optage et forbrugslån i forhold til et minilån, er bl.a., at du kan optage et større beløb. Beløbsgrænsen er forskellig efter hvilken bank, du ønsker at låne hos.

Normalt er beløbsgrænsen ved et forbrugslån omkring 600 til 350.000 kroner. Ønsker du at betale en dyr kassekredit, som bare står og trækker renter, er et forbrugslån en billigere idé.

Endnu en fordel ved optagelse af et forbrugslån er, at du normalt vil kunne få en længere løbetid på denne end på et minilån.

En længere løbetid betyder dog også, at du skal være opmærksom på, hvad lånet vil komme til at koste, når renter og andet vil blive pålagt.

Jo længere et lån tager om at blive afbetalt, jo flere renter vil der blive pålagt.

En ulempe ved et forbrugslån er, at behandlingstiden af ansøgningen normalt tager længere tid end ved et minilån. Jo højere beløbet er, jo længere vil det også tage at behandle ansøgningen for banken.

Derudover forlanger mange banker også at få fremsendt årsopgørelsen af ansøgeren. Årsopgørelsen giver bankerne en klar oversigt over ansøgeren.

Vigtige overvejelser før du låner

Før du optager et lån, er det vigtigt at finde ud af, om du også har muligheden for at afbetale lånet igen.

Derfor burde du lave en oversigt over dine indtægter såvel som dine udgifter.

Dine udgifter må aldrig overstige dine indtægter, da du på denne måde risikerer ikke at have penge nok til at betale regninger.

I dine udgifter skal du beregne faste såvel som mulige udgifter. Faste udgifter er eksempelvis dine forsikringer og huslejen. Mulige udgifter kan være, når din elregning bliver højere, end du først har forventet det. Ved uventede udgifter er det derfor altid fordelagtigt at have flere penge til rådighed, som kan benyttes til betalingen af disse.

Udover penge til mulige udgifter, kan det også betale sig at lægge et lille beløb til side hver eneste måned. På denne måde kan du skabe en opsparing til dig selv, som du også kan benytte dig af i trængte økonomiske situationer, i stedet for at benytte den dyre kassekredit.

Ved optagelse af et lån belaster du din private økonomi. Det er derfor altid vigtigt at tænke over, om det er nødvendigt at optage et lån, eller om du burde vente til, du selv har muligheden for at spare pengene sammen.

Det er også vigtigt at undersøge, hvilken låneudbyder, du vil låne penge af, da en låneudbyder måske passer bedre end en anden.

Derfor kan en sammenligning være fordelagtig.

Ved at lave en sammenligning af de forskellige udbydere, kan du tilmed også skabe dig en oversigt over priserne på lån. På denne måde bliver du ikke snydt med for høje renter. Ønsker du at sammenligne minilån, så scroll op på siden.

Fordele og ulemper ved minilån

Fordele:

 • Hurtig godkendelse og udbetaling – oftest samme dag, du søger
 • Ingen krav om at stille sikkherhed
 • Mulighed for gebyrfrie lån

Ulemper:

 • Risiko for høje renter, hvis der ikke afdrages på lånet
 • Relativ høj ÅOP
 • Ingen mulighed for personligt møde med bankrådgiver

Sådan finder du et billigt minilån

Det er super nemt og hurtigt at finde et billigt minilån:

 1. Sammenlign alle minilån i oversigten
 2. Ansøg på 2 minutter og få svar med det samme
 3. Få pengene på din konto inden for 30 minutter.