Undersøgelse: Danskere låner penge til biler og shopping, når det er godt vejr

Så snart vejret lugter af sommer, slipper vi hæmningerne og ansøger om billån og finansierer renoveringer på boligen med onlinelån, viser ny analyse fra sammenligningsportalen fair-laan.dk.

Vi har lavet et dataudtræk fra vores data warehouse, hvor vi har sammenlignet perioden 16. april til 16. maj med 15. marts til og med 15. april. Baseret på vores data, som strækker sig over 1.000 formidlede lån i begge perioder, er det tydeligt at lysten til at rejse udenlands falder drastisk, når vejret er godt. Samtidig er der langt flere lån til biler og renovering.

OBS: Du kan se top 20 lån her.

I samme periode kan vi også se en udvikling i de forskellige lånebeløb. Når der er færre lån til rejser, falder andelen af lån på mellem 0 og 20.000 kroner markant. Tilsvarende, når der er flere lån til renovering og til biler, stiger andelen af lån på beløb mellem 20.000 og over 100.000 kroner.

Bornholm

Fyn

Sydjylland

Vestsjælland

København

Nordjylland

Østjylland

Midt- og vestjylland

Læs også: 

Fairlån hjælper hver måned tusindvis af danskere med at finde billige lån. Vi henviser til blandt andre Bank Norwegian, LånLet, Basisbank, Santander og Lendme.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Pressemeddelelser > Undersøgelse: Danskere låner penge til biler og shopping, når det er godt vejr