Konkurrencen om onlinelån

Konkurrencen om onlinelån

Før i tiden var et lån noget, man udelukkende tog hos sin bank. Det betød, at mulighederne for lån var små, stramt regulerede og desuden omgivet af lange, besværlige ansøgningsprocesser og udbetalingspraksisser. I dag er lånemarkedet dog i forandring, og mulighederne for onlinelån er i eksplosiv vækst – og det kommer i høj grad forbrugeren til gode.

Uanset om du er rutineret låntager eller helt ny på lånemarkedet, indeholder det online låneunivers en række spændende og fordelagtige muligheder til alle former for budgetter, behov og tidshorisonter. Læs med her for at få indsigt i nogle af disse, og bliv inspireret til dit næste finansieringsprojekt. 

Onlinelåns fordele for forbrugeren

De nye lånemuligheder resulterer i en række betydelige fordele for forbrugeren, der ønsker at låne penge. Først og fremmest betyder et onlinelån, at man som låner ikke er nødsaget til at møde op i banken og udfylde lange, detaljerede låneansøgninger hos en bankrådgiver. Det onlinelån er lettilgængeligt, da låntageren kan ansøge om lånet i ro og mag i hjemlige omgivelser. En anden fordel ved et onlinelån er, at forbrugeren kan ansøge om et lån, når behovet opstår. Pengene bevilges oftest hurtigere, og du kan således handle mere spontant og fleksibelt, eftersom du ved, at du kan have pengene på kontoen samme dag, som låneansøgningen går igennem. 

Online lån har mange fordele, men kan ikke konkurrere med banklån med hensyn til personlig rådgivning.

Eftersom markedet for onlinelån er præget af stor konkurrence og intens kappestrid mellem de mange låneudbydere, kan du som låntager drage nytte af, at du er en eftertragtet kunde på et stort og varieret marked. Således vil de forskellige låneudbydere konkurrere på forskellige tilbud om oprettelsesgebyrer og rentesatser. For bedre at kunne navigere i den store lånejungles mange tilbud kan du med fordel benytte dig af digitale muligheder for at sammenligne de forskellige lånemuligheder på parametre som produkt, pris, vilkår og kundeservice. 

Konkurrencen om onlinelån

Ansvar og tryghed ved onlinelån

De online låns fleksibilitet og tilgængelighed betyder imidlertid ikke, at der er større usikkerhed eller fare forbundet med disse lånetyper. Man bør som forbruger selvfølgelig altid forholde sig realistisk og fornuftigt til sin økonomiske situation, også hvis man overvejer at optage et lån. Det er dog vigtigt at pointere, at man som dansk statsborger altid er beskyttet af Finanstilsynets opsyn med de forskellige lånevirksomheder i Danmark.

Finanstilsynet har til opgave at sikre, at disse lånevirksomheder overholder retningslinjer om f.eks. gennemsigtighed, risikotagning og ansvarlighed.

Selvom du som låntager kan føle dig tryg ved de mange lånemuligheder, er det dog stadig dit eget ansvar at vælge et lån, der passer til dine konkrete behov og økonomiske situation. For at sikre, at du finder lige netop det lån, der tjener dine behov bedst, kan du med fordel sammenligne de forskellige former for lån, der findes: kviklånet, minilånet og forbrugslånet.

Det kan gå hen og blive en dyr affære, hvis du optager et lån, der er enten for stort, for småt eller med en anden uhensigtsmæssig sammensætning. Men som ansvarlig forbruger har du altså gode muligheder for først at orientere dig grundigt i dine egne økonomiske behov og derudfra udvælge det optimale lån i det brede udvalg af onlinelån.

author
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.