Kan man afdrage på andre måder, end ved månedlige afdrag?

Kan man afdrage på andre måder, end ved månedlige afdrag?

Når du låner penge af en online låneudbyder, er der ofte en vis fleksibilitet forbundet med afviklingen af lånet. Samtidig kan du sammenligne lånemuligheder fra en række udbydere og dermed finde frem til det lån, der passer bedst til dig og din situation.

De konkrete vilkår for afdrag afhænger blandt andet af lånets størrelse. Små lånebeløb vil ofte skulle betales tilbage hurtigt, mens det for større beløb, er muligt at tilpasse tilbagebetalingen. Imidlertid er det mest almindelige, at lånet afdrages med månedlige rater, hvilket også har at gøre med rentetilskrivningen på lånet.

Afdragsfrie måneder

Blandt mulighederne for fleksibilitet i afdragsordningen for lånet er afdragsfrie måneder i løbet af året. Når du sender dine låneansøginger af sted, kan du vælge at koncentrere dig om de udbydere, der tilbyder afdragsfri måneder. På den måde kan du i et vist omfang selv styre tilbagebetalingen, sådan at du får luft i dit budget de bestemte måneder om året, hvor du har brug for det. Det kan for eksempel være om til sommerferien eller til julegaverne.

Kortfristede lån

Noget andet er, at nogle låneudbydere tilbyder meget kortfristede lån. Det kan for eksempel lade sig gøre at optage et lille forbrugslån til blot en enkelt weekend. Der findes også lån med kun 30 dages løbetid. Et sådant lån kan kaldes for et ‘stående’ lån, fordi du ikke betaler afdrag undervejs i lånets løbetid. I stedet betaler du det samlede beløb tilbage på én gang, når løbetiden er slut.

På den måde er et stående lån et generelt eksempel på en lånetype, hvor man ikke skal betale månedlige afdrag. Et stående lån betyder, at man undervejs i løbetiden kun betaler renterne på lånet, mens man så indfrier den samlede restgæld på én gang ved lånets udløb. Denne type lån er dog ikke almindelig blandt online låneudbydere.

Det skyldes blandt andet at et stående lån som regel er et større lån, der optages i forbindelse med køb af fast ejendom. Her kan det være en mulighed at undgå månedlige afdrag af flere grunde.

Se også: Minilån – Lån på få minutter
Et minilån er til dig som ønsker at låne et lille beløb i en kort periode. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker at tage forskud på feriepengene…

Afdrag ved realkreditlån

Når man køber et hus, kan det være attraktivt ikke at skulle afdrage i flere måneder gennem lånets løbetid. Der er så mange andre udgifter, og det kan være at man har andre lån, som man også skal tage hensyn til. I sådan et tilfælde, kan man optage et stående lån, hvor indfrielsen af lånet sker ved en omlægning af lånet.

På den måde udskyder man i princippet tilbagebetalingen af lånet. En anden mulighed er, at man undervejs i lånets løbetid sparer de penge op, man ellers skulle have betalt i afdrag på lånet.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Afdragsfrie lån > Kan man afdrage på andre måder, end ved månedlige afdrag?

Seneste nyheder