Få råd til dine drømme

ferie

Har du nogle drømme, som du gerne vil have sat ud i virkeligheden, men har du ikke pengene til det? Sådan en situation har de fleste mennesker nok fundet sig selv i.

Der findes flere måder, hvorpå du kan få realiseret dine drømme på trods af, at du ikke har en opsparing. Her kommer vi med et par forslag.

Lær at sætte penge til side

Det er lettere sagt end gjort at spare penge op.

For at du kan spare op, skal du have penge tilovers i dit budget, som du kan undvære hver eneste måned. Har du ikke mulighed for at lægge penge til side, kan du heller ikke spare op.

Du kan dog få flere penge mellem hænderne, hvis du følger disse 3 råd:

  • Lav en madplan.
  • Stop med at lave impulskøb.
  • Undersøg mulighederne for at gør dine faste udgifter billigere.

1. Lav en madplan

Vi bruger utrolig mange penge på fødevarer i Danmark. Især fordi vi ofte handler hver- eller hver anden dag. Derudover smider vi også utrolig meget mad ud.

Ønsker du at spare penge på mad, kan du hurtigt gøre det ved at lave en madplan. Planlæg altid en uge frem og køb madvarerne og ingredienserne på én gang.

På den måde undgår du at smide for meget mad væk, og du bliver heller ikke lokket af andre madvarer, som du impulsivt kommer til at købe.  

2. Undgå impulskøb

Vi gør det allesammen: vi ser en flot trøje, eller et godt tilbud og føler i øjeblikket, at det er lige, hvad vi har brug for. Ofte ender vi dog kun med at være glade for vores nye køb i et par timer, hvorefter vi hurtigt glemmer det igen.

Ønsker du at undgå impulskøb, skal du give dig selv tid til at tænke over hver eneste køb.

En god idé er at se varerne et par gange, før du slår til. Har du set noget på tilbud, vil det højst sandsynligt komme på tilbud igen. Vent derfor med at købe, til du er helt sikker på, at det er noget du har brug for.

3. Undersøg mulighederne for at gør dine faste udgifter billigere

Ved du, om du har den bedste forsikring til prisen? Eller har du styr på, hvor meget strøm du bruger hver eneste måned?

At blive opmærksomme på de regninger, som du løbende betaler, kan faktisk spare dig for en del penge.

Undersøg derfor, om du kan skrue ned for dine faste udgifter. Måske skal du til at slukke lyset efter dig, hver eneste gang du forlader et rum i dit hjem, eller måske kan du få en bedre og billigere indbo-, ulykke- eller bilforsikring?

Hvor meget skal jeg spare op?

Alle mennesker har forskellige drømme, som de gerne vil have opfyldt. Hvor meget, du skal spare op, kommer derfor helt an på, hvilken drøm du har, og hvornår du ønsker at realisere den drøm.

Derudover kommer det selvfølgelig også an på din indtægt og dine udgifter, hvor meget du kan lægge til side, hver måned.

Mange lægger et par hundrede kroner til side hver eneste måned. I nogle måneder lægger de dog ingen penge til side, da de her har flere udgifter normalt.

Lov dig selv et bestemt beløb hver måned, som du ved, du kan undvære. Så vil du hurtigt få en god opsparing til dig selv.

Lån penge til dine drømme

Har du ikke tålmodigheden til at vente på at få dine drømme realiseret, eller har du kun chancen for at gøre det lige nu, kan du også låne penge for at virkeliggøre dine drømme nu.

Ved at låne et pengebeløb i stedet for at spare op, vender du egentlig bare om på spare proceduren. Selvfølgelig kommer du til at betale flere penge, når du låner, end når du sparer op. Men ved begge metoder, kommer du til at lægge penge til side hver eneste måned.

Har du en god økonomi og ikke noget imod at betale penge for at låne penge, er et lån perfekt for dig.

Ønsker du at få et lån hurtigt, kan du gøre det online. Her kan du samtidigt også få et overblik over markedet og sammenligne lånene med hinanden. Låneformen kommer an på beløbet, der skal til for at realisere din drøm. Ønsker du et mindre beløb lige nu og her, anbefaler vi kviklån. Her kan du typisk låne alt fra 1.000 kr. og op til 50.000. Derudover er forbrugslån fordelagtigt for dig, der ønsker lidt større beløb til drømmen om en bil, nyt køkken og lignende. Benyt vores låneberegner til at find det rette lån til dig, hvis du har svært ved at spare op til at udleve din drøm. 

Tænk frem i tiden

Når du tænker på din økonomi, er det klogt at tænke frem i tiden. Tager du eksempelvis et lån, som tager flere år at tilbagebetale, er det en god idé at tænke på din økonomi om et par år.

Kommer der til at ske ændringer, som du allerede kender til nu, skal du huske at have dem med i dine beregninger.

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Budget > Få råd til dine drømme

Seneste nyheder