Hvorfor tager danskerne kviklån?

Kviklån er gennem de seneste år blevet mere og mere populære, og i mange tilfælde er det det foretrukne valg, når danskerne vil låne penge.

SE OGSÅ: Markedets bedste kviklån og Miniguide: Find det bedste kviklån på nettet

Kviklån er en af de mest anvendte låntyper i Danmark.

Og hvordan kan det så være?

Svaret er ganske simpelt:

Det er nemt og ikke mindst hurtigt at optage et kviklån. 

Fordele ved kviklån

  • Ansøgningen foregår 100% online

Du slipper for langtrukne og tilbagevendende samtaler i banken. I stedet for ansøger du nemt og hurtigt online med dit NemID.

  • Du forøger dine chancer for at blive godkendt

De fleste kviklånsudbydere godkender størstedelen af de ansøgninger, de får ind. Derfor har du større chance at blive godkendt, når du ansøger om et kviklån, end når du går ned i din bank.

  • Renten er ens for alle

Med et kviklån betyder det ikke noget, om du har et arbejde eller modtager offentlige ydelse – renten er ens for alle! Modsat vil du i din bank opleve at få tilbudt en højere rente end normalt, hvis de vurderer, at din økonomi er dårlig.

  • Hurtig udbetaling – måske allerede samme dag

Når din ansøgning er blevet godkendt, skal du ikke vente længe på at modtage pengene på din konto. I de fleste tilfælde har du allerede pengene samme dag, som du ansøger.

UNDERSØGELSE: Derfor tager danskerne kviklån

Kviklån er altså blevet populære på grund af bl.a. deres tilgængelighed og hurtighed.

Men hvad bruger danskerne pengene på, når de optager et kviklån?

Fairlån har lavet en undersøgelse blandt vores kunder for at finde ud af, hvad de bruger deres lånte penge til.

Læs med her og find ud af, hvad de 6 mest populære køb består af.

1. iPad

Mange forbrugere køber enten en iPad Mini eller en iPad Air. Det er super lækkert at have en tablet til at læse nyheder, være på facebook eller lade børnene spille på. Der er mange timers underholdning i sådan en sag, så pengene er godt givet ud.

2. iPhone

Danskerne elsker iPhones. Faktisk elsker de dem så meget, at hver anden dansker ejer en iPhone. At købe en iPhone er dog en ret så dyr fornøjelse, som ikke alle kan tillade sig. Derfor får iPhone en anden plads på listen over mest populære kviklånskøb.

3. Skiferie  

Skiferier er ekstremt populære blandt danskerne, det hersker der ingen tvivl om. Og mange danskere vil ikke gå glip af den årlige skiferie, selvom økonomien ikke lige er til. Desværre er det de færreste banker, der ønsker at finansiere en rejse. Derfor er kviklån blevet en populær finansieringsmulighed blandt danskerne, når det kommer til skiferie.

4. Charterrejse

De grå og regnfulde somre i Danmark indbyder ikke ligefrem til strand og grill. Derfor vælger mange danskere at tage på charterrejse, hvor de kan få fyldt deres depoter op med D-vitamin og koble fra. Charterrejser er enormt dyre i højsæsonen, og det kan hurtigt koste mellem 10.000 og 20.000 kroner per person. Dem, der ikke har råd, men som heller ikke vil nøjes med en trist sommer i Danmark, er tilbøjelige til at tage kviklån.

5. Designermøbler

I Skandinavien er vi glade for design, og i Danmark har vi da også nogle kendte designere, vi kan være stolte af. Lige netop denne passion for design gør, at køb af designermøbler ender på en 5. plads over populære kviklånskøb. Dertil skal det siges, at køb af designermøbler er en investering, du nemt kan hente hjem igen, når/hvis du sælger møblet.

6. Betale regninger

Hvis du står med en regning, som du ikke kan betale, og banken ikke vil bevilge et lån, kan du vælge at tage et kviklån. Du ved jo, at regningen formentligt er et engangsbeløb, og næste måned skulle der jo også gerne trille nogle penge ind på kontoen igen…

Hvad siger forbrugerne om kviklån?

Hos Fairlån har vi kontaktet nogle af de brugere, som har fået et kviklån igennem vores sammenligningsportal, for at høre hvad deres oplevelse af det har været.

Husk, at du altid er velkommen til at anmelde vores service på Trustpilot.

Pernille fra Nakskov

“Jeg skulle bruge et kviklån for at købe et lækkert TV her i januar udsalget. Jeg havde egentlig tænkt mig at tage et lån fra banken, men det ville koste mig 12% i rente. I stedet tog jeg et lån via Santander, som kostede 6,9% i rente. Det er en helt anden pris – og det kan jeg mærke i min økonomi!”

Brian fra Thyborøn

“Fandt en fed bil på bilbasen.dk, men banken ville ikke give mig et lån. Det var sgu en trist nyhed, men så kom jeg til at tænke på at man jo kan tage et forbrugslån. Fandt et kviklån via Fairlån og fik penge på min konto næste dag – det er sgu god service.”

Camilla fra København K

Efter jeg blev skilt har jeg haft problemer med at betale alle mine regningerne. Jeg kender min bankrådgiver privat, så jeg har ikke lyst til at optage et lån i banken. Jeg fandt et billig kviklån på Fairlån, og nu kan jeg betale mine regninger indtil jeg får mine feriepenge.”

Anita fra Randers

“Jeg har altid været så ked af at mine bryster er så små, som de er. Igennem mine teenageår har jeg været meget usikker og haft svært ved at lade fyre komme tæt på mig. Da jeg blev 18 for to måneder siden tog jeg et kviklån for at købe nye bryster. Det er to uger siden, jeg har fået lavet dem, og jeg er så lykkelig. Nu er selvsikkerheden tilbage”

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Fairlån > Kviklån & banklån oversigt > Hvorfor tager danskerne kviklån?

Seneste nyheder