Et opgør med luksusfælden

forbrugslaan

Luksusfælden har de sidste mange år haft fokus på forbrugere, som har taget dyre kviklån. I programmet er det nemt at få det indtryk at der kun findes dyre kviklån. Virkeligheden er bare en anden. Der findes kviklån, som er langt billigere end de fleste banklån.

Problemet er bare at det ikke er et særlig spændende program, hvis man tager udgangspunkt i danskere, som har taget et billigt kviklån. Billige kviklån som har givet dem nogle besparelser i forhold til hvis de tog et banklån og dermed kunne finansiere deres ønsker og drømme med en billig løsning. Det er et mere underholdende program, når man kigger på forbrugere, som er endt i en ond spiral. Forbrugere som har været nødt til at tage flere og flere kviklån.

Her er det dyrt at tage et kviklån

Det er klart at det er dyrt at tage et kviklån, hvis man i forvejen har 10 lån. Det betyder jo at låneudbyderen har en højere risiko for at man ikke kan betale lånet tilbage. En låneudbyder vil gerne hjælpe med at opfylde ens drømme. Låneudbyderen er også interreseret i at hjælpe låneren igennem en økonomisk hård periode, da det øger deres chance for at få pengene igen.

Samtidig bliver låneudbyderene jo også nødt til at være realistiske omkring låners økonomi. Banken eller låneinstituttet skal kunne dække de omkostninger, som der er, hvis lånet ikke bliver betalt tilbage.

Kviklån er en løsning hvis…

Kviklån er billige hvis:

  1. Man ikke har en masse klatgæld, som viser overfor låneudbyderen at man ikke har styr på sin økonomi. 
  2. Man har en stabil indkomst. Hvis man er arbejdsløs eller på dagpenge, er der en større risiko for, at man ikke kan betale lånet tilbage.
  3. Man har en god indkomst. Hvis ens eneste indkomst er SU, er det begrænset hvor mange penge man har mulighed for at betale tilbage hver måned. Det vil i sidste ende betyder en højere rente.
  4. Man ikke står i RKI. Låneudbyderen kan selvfølgelig ikke tilbyde et billigt kviklån til dig, hvis du står i RKI. Det betyder jo at du ikke er i stand til at betale dine regninger. Det viser, at du ikke er i stand til at betale dine afdrag, hvorfor låneudbyderen har en højere risici ved at bevillige et lån til dig.