Erhvervslån

Find erhvervslån uden sikkerhed online

Opdateret 21. januar 2021
  • Nævnt i
  • Børsen
  • tv2
  • Finans
  • Berlingske
  • Jyllands-posten
Erhvervslån: 4.3/5 baseret på 59 bedømmelser - Tilføj bedømmelse

Erhvervslån uden sikkerhed

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter og starte din egen virksomhed? Du er langt fra den eneste! Og med et erhvervslån (også kaldet virksomhedslån) kan denne drøm hurtigt gå hen og blive til virkelighed.

Det er dog ikke det nemmeste i verden at blive godkendt til et erhvervslån i banken, da kravene i nogle tilfælde kan være urimeligt høje og derfor nemt komme til at spænde ben for din drøm om at blive virksomhedsejer.

Læs med her, og bliv klogere på dine muligheder for at ansøge om billige erhvervslån til opstart af virksomhed uden om banken.

Brug en erhvervslån beregner

Inden du påbegynder en ansøgning om et erhvervslån, som i nogle tilfælde godt kan være en lidt længerevarende og relativt krævende proces, kan det være meget rart at vide, hvilken pris den givne låneudbyder kan tilbyde dig.

Sådan kan du nemmere bestemme dig for, hvorvidt det er noget, du rent faktisk vil bruge tid og ressourcer på at ansøge om eller ej.

Langt de fleste seriøse udbydere af erhvervslån tilbyder potentielle låntagere at foretage en beregning af prisen på lånet ved hjælp af en erhvervslån beregner.

For at få den mest præcise beregning af prisen på dit erhvervslån, bør du give så mange oplysninger som muligt, blandt andet:

Baseret på ovenstående oplysninger vil du få tilsendt et bud på, hvad et erhvervslån for lige præcis dig og din virksomhed vil koste.

Hvis du er tilfreds med denne pris, kan du vælge at acceptere tilbuddet. Hvis ikke, kan du bare ignorere det.

Lån penge online
Find afdragsfrie lån

Rente på erhvervslån – fast eller variabel? 

Inden du ansøger om et erhvervslån, skal du forholde dig til, om du vil optage lån til din virksomhed med fast eller variabel rente.

Er du ikke helt sikker på, hvad der vil være mest fordelagtigt for dig, anbefaler vi dig at læse med her.

Normalt bestemmes renten på et erhvervslån ud fra to faktorer:

  1. Virksomhedens økonomiske situation
  2. Markedsrenten

Det er selvfølgelig klart, at den rente, du får tilbudt på dit erhvervslån, afhænger af, hvor godt virksomheden rent økonomisk klarer sig. Men en anden og mindre kendt faktor, som også spiller ind på prisen på dit erhvervslån, er markedsrenten.

Markedsrenten bliver fastsat af det frie marked på baggrund af udbud og efterspørgsel af lån. Hvis efterspørgslen er høj, hæves markedsrenten, mens en lav efterspørgsel betyder en lav rente.

Forskellen på erhvervslån med fast og variabel rente er i den forbindelse, at fastforrentede erhvervslån ikke lader sig påvirke af markedsrenten, og renten forbliver dermed den samme under hele lånets løbetid.

Erhvervslån med variabel rente, på den anden side, bliver påvirket af fald og stigninger i markedsrenten, og prisen på dit erhvervslån er derfor ikke konstant.

Forskellen på erhvervslån med fast og variabel rente er i den forbindelse, at fastforrentede erhvervslån ikke lader sig påvirke af markedsrenten, og renten forbliver dermed den samme under hele lånets løbetid.

Erhvervslån med variabel rente, på den anden side, bliver påvirket af fald og stigninger i markedsrenten, og prisen på dit erhvervslån er derfor ikke konstant.

Fordelen ved at have en fast rente på erhvervslån er, at du kan være sikker på, at dit lån ikke bliver dyrere undervejs, og du ved altid med sikkerhed, hvad dit lån koster dig hver måned. Ulempen er dog, at du potentielt set kan gå glip af rentefald, hvis markedsrenten falder.

Fordelen ved at have en variabel rente på erhvervslån er, at du kan være heldig at få et billigere lån, hvis markedsrenten falder, eftersom dette betyder, at renten på dit lån også falder. Ulempen er selvfølgelig, at du også kan risikere, at markedsrenten stiger, hvormed dit lån pludseligt bliver dyrere.

Findes der erhvervslån uden sikkerhed?

Leder du efter erhvervslån uden sikkerhed? Det kan eksempelvis være, din virksomhed er helt ny, og du endnu ikke har nogle aktiver, du kan stille som sikkerhed for et potentielt erhvervslån.

I sådan et tilfælde er et erhvervslån uden sikkerhed ideelt for dig og din virksomhed.

Det er meget almindeligt, at du ved større lånebeløb skal kunne stille sikkerhed for lånet. Det er især tilfældet, hvis du ansøger om et erhvervslån i din bank.

Kravet om sikkerhed er en måde, hvorpå banken kan mindske risiciene ved udlåne penge, da de i tilfælde af manglende betaling kan opkræve denne sikkerhed som kompensation herfor.

Hvis du står i den uheldige situation, at du ikke har mulighed for at opfylde dette krav om sikkerhed, vil det glæde dig at finde ud af, at du kan ansøge om erhvervslån uden sikkerhed online. 

Dog skal du være opmærksom på, at disse lån ofte er dyrere, og at du i langt de fleste tilfælde personligt vil skulle hæfte for lånet.

Erhvervslån til opstart af virksomhed

For mange af dem, der går rundt og drømmer om at blive iværksætter, forbliver det en drøm. Det kan skyldes mange ting, for eksempel at man ikke tør springe ud i det, eller at man simpelthen ikke har pengene til at realisere drømmen.

En løsning på dette kan være at optage et erhvervslån til opstart af din egen virksomhed.

Det er dog ikke helt så nemt gjort, som det er sagt. Der foreligger nemlig en lang række krav, som du skal kunne opfylde, hvis du vil blive godkendt til et erhvervslån, for eksempel:

Hvis du kun går og leger med tanken om at blive selvstændig, eller hvis din virksomhed er helt nyopstartet, har du ingen jordisk chance for at opfylde ovenstående krav.

Som alternativ kan du vælge at ansøge om et almindeligt lån på nettet, som du kan bruge til opstart af din virksomhed.

Du kan finde et bredt udvalgt af lån uden om banken, som du kan bruge til at komme i gang med din virksomhed, her på Fairlån.

Billige lån
Find banklån

Billige erhvervslån uden om banken

Billige erhvervslån uden om banken er ideelle for virksomhedsejere, der har svært ved at blive godkendt til et lån i banken.

Disse erhvervslån uden om banken skal naturligvis findes online, hvor dine muligheder for at låne penge til erhverv faktisk er overraskende store.

Læs mere om lån uden om banken her.

Billige lån kommer i mange former og størrelser, og vi skal i nedenstående kigge på et eksempel på et billigt erhvervslån uden om bank, du kan finde på nettet:

Lånebeløb:15.000-1.500.000 kr.
Låneperiode:Op til 24 måneder
Gnms. md. rente:Højst 2,9 %
Etableringsgebyr:2,95 % af lånebeløb
Udbetalingstid:1-2 arbejdsdage

Fordelen ved dette lån er, at den gennemsnitlige månedlige rente højst ligger på 2,9 % af hovedstolen på lånet, hvilket er meget billigt. 

Ulempen er, at du maks. kan låne penge i op til 24 måneder, hvilket gør, at den månedlige betaling ikke kan undgå at blive stor – især hvis du låner et større beløb, da du kun har 24 måneder at fordele tilbagebetalingen udover.

Hvor finder jeg Danmarks billigste erhvervslån?

Hvis vi skal være ærlige, finder du formentlig Danmarks billigste erhvervslån i banken.

Dog kan din bank kun tilbyde dig Danmarks billigste erhvervslån, hvis du kan opfylde den lange liste af krav, de har til virksomhedsejere.

Hvis du ikke kan godkendes til et erhvervslån i din bank, kan du også sagtens finde billige erhvervslån på nettet.

Erhvervslån til fast ejendom

Nogle virksomheder kræver en fast ejendom for at kunne løbe rundt. Det gælder eksempelvis, hvis du er indehaver af en restaurant eller ejer en skobutik. I sådanne tilfælde er det umuligt at drive forretning uden at have nogle fysiske lokaler.

Har du brug for et erhvervslån til fast ejendom, så skal du være opmærksom på, at disse lån i langt de fleste tilfælde kommer med sikkerhed i den ejendom, du låner penge til.

Det betyder med andre ord, at det pengeinstitut, hvorigennem du låner penge, vil kunne opkræve denne ejendom i tilfælde af misligholdelse af tilbagebetalingsaftalen.

Ofte stillede spørgsmål om erhvervslån

Hvad koster et erhvervslån i rente?

Hvilken rente på erhvervslån, du får tilbudt, afhænger af din virksomheds økonomiske situation, samt hvorvidt du kan stille sikkerhed for lånet eller ej. Det bedste, du kan gøre, er at bruge en låneberegner til at få en nogenlunde idé om, hvad det vil koste for netop din virksomhed at låne penge til erhverv.

Findes der erhvervslån uden sikkerhed?

Ja, du kan sagtens finde erhvervslån online uden sikkerhed. Men disse lån kommer typisk med en lidt højere rente, og du vil næsten altid skulle opgive en personlig garanti for, at lånet bliver tilbagebetalt. Læs om lån uden sikkerhed her.

Kan jeg ansøge om erhvervslån uden om banken?

Sagtens! I løbet af de seneste par år er der kommet flere og flere muligheder på nettet for at ansøge om erhvervslån uden om banken. Og kravene er langt mere overskuelige, end hvis du ansøger om ervhervslån i banken. Find lån uden om banken her.

Hvad er det bedste erhvervslån til opstart af virksomhed?

Nogle kommuner er begyndt at tilbyde ledige at låne penge til opstart af virksomhed, og disse lån er typisk ret billige. Så hvis du er ledig, bør du først og fremmest undersøge dine muligheder for denne type lån. Hvis ikke, kan du forhøre dig i din bank eller spare dig for besværet og undersøge dine muligheder for at optage erhvervslån til opstart af din egen virksomhed online. Læs mere om banklån her.

Det siger vores brugere

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Nævnt i