Kassekredit

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er defineret som et lånebeløb man låner med henblik på forbrug. Det vil altså sige at et billån for eksempel ikke er et forbrugslån. Men et lån som skal bruges på en rejse eller en ny vaskemaskine er. Hos en online udbyder er denne type lån altid forbundet med frihed, da du ikke skal fremvise nogen form for dokumentation eller plan for dets brug. Hos banken forholder det sig lidt anderledes. De fleste banker forlanger, at få at vide hvad lånet skal bruges til, før de er villige til at bevillige det.

Et forbrugslån kaldes også et kviklån.

 

Hvor meget kan man låne?

Du kan med denne type lån, låne fra 1.000 kr. og helt op til 400.000 kr. Der er dog stor forskel på løbetid, ÅOP og låneomkostninger ved de forskellige låneudbydere. Derfor anbefaler vi altid at man undersøger markedet inden man tager et forbrugslån. Det kan man blandt andet gøre ved hjælp af Fairlåns låneberegner.

 

Hvilke krav er der?

Kravene for at tage et forbrugslån er minimale og der betyder også, at det er de fleste der har mulighed for at tage et. Der er altid et alderskrav, som skal overholdes, da man i Danmark skal være myndig (dvs. 18 år) for at låne penge. Hvis man er fyldt 25 år har man generelt mulighed for at tage lån ved alle online låneudbydere. De fleste låneudbydere stiller som regel også krav om, at man er dansk statsborger, har dansk CPR-nummer og en dansk folkeregisteradresse.

En del låneudbydere sætter krav om en fast indtægt og kun ganske få pengeinstitutter låner penge ud, hvis den eneste indtægt er SU. For alle lån og låneudbydere gælder det at man ikke kan låne hvis man står registreret i RKI.