Virksomhedslån

Find virksomhedslån uden om banken

Opdateret 21. januar 2021
  • Nævnt i
  • Børsen
  • tv2
  • Finans
  • Berlingske
  • Jyllands-posten
Virksomhedslån: 4.4/5 baseret på 36 bedømmelser - Tilføj bedømmelse

Virksomhedslån uden sikkerhed online

Har du brug for et lån til at komme i gang med en virksomhed, eller har du allerede en virksomhed, som har brug for en økonomisk hånd? Så er et virksomhedslån sikkert noget for dig!

Virksomhedslån kan hjælpe eksisterende virksomhedsejere med at forbedre deres virksomheds likviditet. Og hvis du er ny i gamet, kan et virksomhedslån give dig lige præcis den økonomiske støtte, du har brug for, for at kunne stable din nye virksomhed på benene.

På Fairlån finder du en overskuelig oversigt over dine muligheder for at lån penge til en eksisterende eller ny virksomhed.

Du finder desuden information om, hvorvidt det er muligt at ansøge om virksomhedslån uden om banken, samt et eksempel på, hvad virksomhedslån koster i renter.

Virksomhedslån uden sikkerhed

Du skal ikke lade dig slå ud af den faktor, at du eller din virksomhed ikke har midlerne til at stille sikkerhed for et lån.

Nu skal du høre hvorfor:

På nettet findes der en masse muligheder for at ansøge om virksomhedslån uden sikkerhed.

  • Den klare fordel er, at langt de fleste virksomheder, der har en nogenlunde økonomi, kan blive godkendt til denne type lån.
  • En anden fordel ved at optage virksomhedslån uden sikkerhed er, at der ikke er nogen krav til, hvad pengene skal bruges til. Det er tilfældet, hvis du låner penge med sikkerhed i for eksempel fast ejendom – så skal lånet bruges til netop dette, altså til opkøb af den faste ejendom.
  • Der findes dog også ulemper. Du skal blandt andet forberede dig på, at renten på et virksomhedslån uden sikkerhed vil være højere, end hvis du ville kunne stille sikkerhed.
  • Derudover skal du være klar over, at du hæfter personligt for lånet, hvilket betyder, at det er dit ansvar, at lånet bliver betalt tilbage igen – også selvom virksomheden i værste fald skulle gå hen og gå bankerot.

Eksempel: Rente på virksomhedslån

Der er mange ting, der påvirker hvor lav eller høj rente på virksomhedslån, du kan få.

En af de væsentligste faktorer er din virksomheds økonomiske situation, eftersom risiciene ved at udlåne penge til en virksomhed med en solid og stabil økonomi er langt mindre end risiciene ved at udlåne penge til en virksomhed, som er relativt ny, endnu ikke kan demonstrere en fornuftig årlig omsætning.

Nedenstående tabel indeholder et eksempel på, hvad et virksomhedslån med en rente på 2,9% koster, hvis du låner 1,5 mio kr. med en løbetid på 24 måneder:

Lånebeløb:1.500.000 kr.
Løbetid:24 mdr.
Etableringsgebyr:2,95% af lånebeløb
Månedlig rente:2,9%
Månedlig betaling:98.380 kr.
Total rentebeløb:839.737 kr.
Total afdragsbeløb:2.339.737 kr.

Som det fremgår af det præsenterede eksempel, vil et lån på 1.500.000 kr. over en periode på 24 måneder til en rente på 2,9% koste 98.380 kr. om måneden.

Efter de 24 måneder vil du samlet set have betalt 839.737 kr. i renter på lånet, og det samlede tilbagebetalingsbeløb ender dermed på 2.339.737 kr.

Hvis du ønsker at låne 1,5 mio kr., kan det være en rigtig god idé at ansøge om en længere låneperiode end 24 måneder (som minimum det dobbelte) for på den måde at nedbringe den månedlige betaling, eftersom det er de færreste virksomheder, der kan håndtere en rentebetaling på knap 100.000 kr. – hver måned.

Billige lån
Lån uden sikkerhed

Krav til låntagere af virksomhedslån

Som det gælder for alle slags lån, stilles der krav til enhver, der ønsker at optage lån.

Dog kan graden af disse krav variere meget fra lånetype til lånetype og ikke mindst fra låneudbyder til låneudbyder.

I dette afsnit skal vi kigge nærmere på kravene for at blive godkendt til virksomhedslån.

Kravene varierer selvfølgelig fra låneudbyder til låneudbyder. Ovenstående er blot et eksempel på nogle af de minimumskrav, du formentligt vil støde på, når du ansøger om virksomhedslån på nettet.

Lån til opstart af virksomhed

Dine muligheder for at ansøge om lån til opstart af virksomhed vælter ikke ligefrem over hinanden. Desværre, da dette spænder ben for nogle af dem, der går med et reelt ønske om at blive virksomhedsejer og selvstændig.

Årsagen til, at det er så svært at optage lån til opstart af virksomhed sammenlignet med at optage lån til eksisterende og veletablerede virksomheder, skal findes i, at eksisterende og veletablerede virksomheder typisk kan præsentere en fornuftig omsætning.

Generelt er der færre risici forbundet med at låne penge til en virksomhed, der har bevist, at den kan godt løbe rundt og generere overskud.

Med andre ord frygter de fleste låneudbydere, at de aldrig vil få deres penge at se igen, hvis de låner penge til opstart af en ny virksomhed.

Men lad dig endelige ikke slå ud af dette!

Hvorfor ikke forsøge at ansøge alligevel? Hvad har du at miste? Det koster jo ingenting at sende en ansøgning afsted.

For at have bare en nogenlunde chance for at blive godkendt til et lån til en nystartet virksomhed, skal du…

Hvis du ikke klarer dig igennem nåleøjet, selvom du har 100% styr på din forretningsmodel, og forretningsplanen bare sidder lige i skabet, må du ikke give op!

Der findes selvfølgelig andre finansieringsløsninger til opstart af ny virksomhed – som ikke er et reelt virksomhedslån.

Har du eksempelvis overvejet, at du som alternativ kan ansøge om et almindeligt forbrugslån, og bruge dette som et skridt på vejen til at starte din egen virksomhed? Eller har du overvejet at snakke med din familie og venner, om de kan hjælpe dig på vej?

Hvad end du gør, må du ikke stoppe med i det mindste at forsøge at forfølge din drøm!

Privatlån

Kredit i stedet for lån til virksomhed

Har du løbende brug for at låne penge til din virksomhed, kan det være, det er mere fordelagtigt for dig og din virksomhed at ansøge om kredit i stedet for et lån.

Forskellen på kredit sammenlignet med lån er blandt andet, at virksomhederne løbende kan trække penge fra kreditten, når der er brug for det, over en ubestemt periode.

Her er nogle af fordelene ved at åbne en kredit:

Den største fordel af de ovenfor nævnte må næsten siges at være den sidste fordel, nemlig at der kun betales renter i perioder, hvor virksomheden udnytter den tilgængelige kredit.

Dette betyder også, at det ikke koster noget at have en kredit til rådighed, hvis der ikke bliver trukket penge fra kreditten.

Man kan selvfølgelig spørge sig selv:

Hvorfor have en kredit til rådighed, hvis virksomheden ikke har planer om at udnytte den?

For nogle virksomheder giver det ro i maven og en følelse af sikkerhed, når de ved, at der er mulighed for at trække en ekstra sum penge, hvis behovet skulle opstå.

Spørgsmål om virksomhedslån

Hvad er et virksomhedslån?

Virksomhedslån, også kaldet erhvervslån, er lån, som en virksomhed (eller rettere: virksomhedsejeren eller ejerne, hvis der er flere) kan ansøge om for derigennem at forbedre virksomhedens likviditet.

Hvem kan ansøge om et virksomhedslån?

Kun personer med tegningsret i en virksomhed kan optage et virksomhedslån. Desuden er det påkrævet i langt de fleste tilfælde, at din virksomhed har dansk CVR-nummer og er kreditværdig. Læs mere her.

Hvad kan man bruge et virksomhedslån til?

Du bestemmer ofte selv, hvad du vil bruge dit virksomhedslån til, så længe det har noget med virksomheden at gøre. Nogle eksempler på anvendelsesområder kan være udvidelse af produktionen, tilkøb af bygninger eller ansættelse af nyt personale. Med et online lån til din virksomhed er formålet med pengene helt valgfrit. Find online lån her.

Findes der virksomhedslån uden sikkerhed?

Det er meget almindeligt, at bankerne stiller store krav om sikkerhed, når du ønsker at låne penge til din virksomhed. Hvis du vælger at ansøge om virksomhedslån uden om banken, har du gode muligheder for at finde lån uden sikkerhedsstillelse.

Hvad koster et virksomhedslån i rente?

Hvad et virksomhedslån koster i rente afhænger af mange faktorer. Hvis du eksempelvis stiller sikkerhed for lånet, vil renten ofte være billigere. Omvendt, hvis din virksomheds økonomiske situation er mindre god, vil renten typisk være højere. Læs mere om billige lån her.

Kan man ansøge om virksomhedslån online?

Ja! Du kan sagtens finde og ansøge om virksomhedslån online. På nettet findes der en lang række online udbydere af lån specielt egnet til virksomheder. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Det siger vores brugere

Andreas Linde
Skrevet af
Andreas Linde har mere end 7 års erfaring med lånemarkedet og kender alt til ÅOP, annuitetslån, serielån, obligationer og andre relevante begreber inden for lån.
Nævnt i