Lån uden sikkerhed

Akutlån – penge her og nu

Hvad gør du, når opvaskemaskinen går i stykker to dage før juleaften? Eller når du pludselig finder et fantastisk tilbud på den sofagruppe, som du har drømt om at eje i flere måneder? Et akutlån er en nem og hurtig løsning. Men der er flere forhold, som du skal overveje nøje, inden du tager et akutlån.

Hvad kendetegner et akutlån?

Et akutlån er kendetegnet ved, at du får pengene på næsten ingen tid. Ofte er pengene på din konto indenfor et par minutter. Du kan derfor få dækket det hul, som er opstået i din økonomi. Et akutlån er til alt mellem helt små og meget store beløb helt op til 400.000. Som navnet antyder, er de dog kun beregnet til akutte udgifter.

Typisk er lånevilkårene for akutlån indrettet på en måde, så det er forholdvis overkommeligt at betale beløbet tilbage på den aftalte tid. Hvis det skulle ske, at du ikke får betalt til tiden, stiger gælden eksponentielt måned efter måned.

Oveni kommer omkostninger til rykkere, inkasso og stævning eller fogedret. Enten havner du i RKI, eller også skal du ud og optage et nyt lån for at tilbagebetale akutlånet. Det kan blive en ond cirkel, som kan være svær eller nærmest umulig at bryde.

Ved du, at du skal bruge penge til en bil, en andelslejlighed eller lignende, er denne type lån ikke en god løsning. Her skal du tale med din egen bank om et mere traditionelt lån, eller find et kviklån, som også sagtens kan være en god løsning for dig. Det vil altid være bedre for dig i det lange løb.

Penge her og nu

Et akutlån giver dig kontanter i hånden her og nu. I modsætning til at låne i banken eller hos venner og familie, skal du med akutlån ikke stå til regnskab for, hvordan du har tænkt dig at anvende pengene. Du skal heller ikke vente i lang tid på, at en sagsbehandler ser på din sag, eller at en bankrådgiver gennemgår din økonomi. Du kan ansøge om et lån online og have svaret kort tid efter. Hvis du accepterer et lånetilbud, kan du i mange tilfælde have pengene på din konto allerede samme dag.

Du kan optage akutlån med eller uden sikkerhed. Der er mange udbydere, som tilbyder denne type lån. Online lån og SMS-lån er nemme at ansøge om, og processen går meget hurtigt. Selvom du eventuelt er registreret i RKI, findes der låneudbydere, som gerne vil tilbyde dig akutlån. I sagens natur er det en lidt mere kompliceret proces, da personer med en RKI registrering måske tidligere har haft et forbrugslån, men ikke overholdt afdragene.

Sammenlign lånetilbud

Du skal altid indhente minimum tre lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Det er gratis og uforpligtende at indhente et lånetilbud. Du skal afgive oplysninger om dine økonomiske forhold, men et tilbud er aldrig bindende.

Når du sammenligner lånetilbud, skal du kigge på ÅOP. ÅOP fortæller dig, hvad et lån reelt koster, når du regner renter, renters rente og alle omkostninger med. Et lån med en lav rente er ikke nødvendigvis det bedste tilbud, hvis gebyrerne er vanvittig høje. Ved at indhente flere tilbud, og bruge lidt tid på at sammenligne dem, kan du i længden spare flere tusinde kroner.

Du kan bruge vores låneberegner til at finde frem til det lån, som passer bedst til din økonomi og din behov.

Pas på med akutlån

Akutlån er ofte en dyr affære. Du skal ikke stille sikkerhed, når du ansøger online om at blive godkendt til at optage et lån. Derfor er renterne på tilbagebetaling op mod 30% plus gebyrer og andre omkostninger. Du skal derfor kun optage et akutlån, hvis du er meget sikker på, du kan tilbagebetale pengene hurtigt, da det lånte beløb ellers meget hurtigt kommer op og bliver fordoblet, når det skal betales tilbage.

Skal du bruge penge til noget, du slet ikke kan lade være med at købe, så kontakt din bank og hør, om du kan få en kassekredit. Du kan også få en kassekredit online. Det vil typisk være billigere for dig.

Er uheldet ude? Så lav et realistisk budget for dig selv, inden du tager et akutlån. Lån aldrig mere, end hvad du vil kunne betale tilbage. Betaler du lånet relativt hurtigt tilbage, kan et akutlån være forskellen på, om du kan blive i din bolig eller ej.